Traian Băsescu critică fuziunea PDL-PNL: „Am văzut și oportuniști care nu mai încăpeau pe scene, pe lângă mine. Astăzi sunt în mizeria compromisului”

Data publicării:
blaga iohannis

Președintele a spus că PDL a fost singurul partid care l-a susținut la alegerile din 2009 și la referendumurile de demitere din 2007 și 2012.

Am văzut și oportuniști care nu mai încăpeau pe scene, pe lângă mine, pentru a apăra, chipurile, statul de drept. Ei, de fapt, voiau sa ia din eveniment , din necaz – necazul pentru România, nu neapărat pentru mine -, imagine, etichetă că sunt intransigenți. Sunt aceiași care astăzi sunt în mizeria compromisului exact cu cei care au dat lovitura de stat din vara anului 2012 și din 2007, pentru că a fost o consecvenă partidelor, fie că ne referim la PDL, la PNL , la PC”, a spus președintele la o dezbatere organizată de Fundația Mișcarea Populară, la doi ani de la suspendarea din 2012.

Traian Băsescu a criticat alianța dintre liberali și democrat-liberali, decisă după ieșirea PNL din USL.

Cum vrei să faci fuziune cu un PNL, să îi preiei și numele, iar mâine PNL va fi același partid care, s-a demonstrat și la declarația neconstituțională care s-a făcut acum câteva zile, prin care mi se cerea demisia, în condițiile în care nu puteam fi acuzat de nimic, iar cel care le dăduse motivul încă nu este judecat”, a spus el.

Reflexul PNL s-a materializat imediat, acela de a încălca statul de drept. Astazi, partidul care era fanionul statului de drept se duce cu arme și bagaje drept acolo pentru a acoperi nevoia analizei eșecului de la europarlamentare, când după ce s-a promis că, dacă pleaca Traian Băsescu noi realansăm partidul, au obținut 16% în legislative și după ce a plecat Traian Băsescu au reușit să obțină 12%”, a adăugat președintele.

Trebuia evitată analiza în interiorul partidului și imediat s-a anunțat și predarea PDL către PNL, un partid care nu s-a dezis nici de suspendarea din 2007, nici de cea din 2012 și care a reacționat conform reflexelor lui chiar la declarația cu privire la demisia președintelui”, a mai spus Traian Băsescu.

Președintele PDL, Vasile Blaga, a răspuns la declarațiile președintelui: „Nu am plecat nicăieri de nicăieri. Am rămas și suntem apărători ai statului de drept, suntem într-un proces pe care nu îl mai poate opri nimeni, de realizare a unui partid mare de centru dreapta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...