Traian Băsescu: Dacă îl numeam premier pe Klaus Iohannis în 2009, acum nu mai era președinte!

Data publicării:
basescu explica - presidency

În toamna anului 2009, o majoritate parlamentară de 66 de procente îl propunea premier pe dl Klaus Iohannis. „Nu ați acceptat acest lucru...”, a menționat în conferința de presă jurnalista Digi24 Elena Vijulie adresându-se președintelui.

„Da. Și bine am făcut, că azi nu mai era președinte”, a spus Traian Băsescu râzând.

Vă mențineți contraargumentele dvs de atunci sau vă reproșați că nu ați acceptat ca dl Klaus Iohannis să devină prim-ministru? l-a întrebat Elena Vijulie pe Traian Băsescu.

„Doamnă, nu-mi reproșez deloc. Obiectivul meu era – și recunosc că am utilizat Constituția la limită - obiectivul meu era un guvern cu care să putem face parte din reformele făcute, asta am vrut, asta am obținut și nu am niciun fel de regret”, a răspuns președintele.

Întrebat dacă nu cumva se temea că odată cu schimbarea guvernului va pierde alegerile, Traian Băsescu a respins ideea că ar fi mizat pe populism. „Aduceți-vă aminte că spre deosebire de ce a făcut Călin Popescu Tăriceanu - a aruncat toate resursele în 2008 și a lăsat țara în fața crizei fără niciun fel de resurse; spre deosebire de ce a făcut Victor Ponta anul acesta - a aruncat resurse sacrificând investițiile. Și unul, și altul au pierdut. Vă aduceți aminte ce s-a întâmplat în 2009?” a întrebat Traian Băsescu.

„Ați adus PSD la guvernare”, a răspuns Elena Vijulie.

„Nu, doamnă, asta....oricum, îl aveți acum. Vă aduceți aminte că în campania din 2009, în luna noiembrie, s-au tăiat la tot aparatul bugetar două zile? Vă aduceți aminte că premergător turului doi din decembrie s-au tăiat alte două zile de salariu la tot aparatul bugetar, 1.400.000 de oameni? Deci, eu n-am fost un populist. Și nu aia m-a interesat. Cu ce să câștig alegerile? Tăind zile de salarii? Nu! Am fost un candidat onest față de țară”, a susținut președintele Băsescu.

Cât despre mandatul lui Klaus Iohannis la Cotroceni, președintele în exercițiu a fost întrebat cum i se pare programul președintelui ales. El a recunoscut, cu scuzele de rigoare, că nu l-a analizat. „Dar îi țin minte sloganul și îi las câteva lucruri bine făcute pe care să le continue”, a punctat Traian Băsescu. Trebuie continuate reformele, a arătat președintele Traian Băsescu în conferința sa de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri