Traian Băsescu: „Dacă PNL venea cu opt oameni în plus era 72 la 74, ceea ce îl lăsa pe Șova să meargă în fața justiției”

Data publicării:
traian basescu cadru apropiat

„Ce mă surprinde este numărul mare de absenți de la PNL, ceea ce arată că o înțelegere de fapt a existat. 11 absenți e mult prea mult pentru un vot atât de important care a dat măsura relației Parlament-justiție”, a spus el.

„Și am mai făcut ieri comparația cum au fost tratați unii sau alți parlamentari. Nu reproșez relația din interiorul Parlamentului când pentru un parlamentar cu trei cereri se votează toate în câteva ore și vin la muncă duminica și pentru altul de trei luni până la urmă se dă un vot împotriva prezentării parlamentarului în fața justiției. Nu asta judec eu. Judec relația Parlament-justiție, nu Parlament cu parlamentarii”, a adăugat fostul președinte.

El s-a referit astfel la cererile DNA privind reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea, aprobate de parlamentari.

El spune că ceea ce i se pare „infinit mai grav” este „ipocrizia” politicienilor.

„Dacă PNL venea cu opt oameni în plus era 72 la 74, ceea ce îl lăsa pe Șova să meargă în fața justiției, scutul e noua 'marți neagră' și este semnalul definitiv al războiului deschis de clasa politică împotriva justiției”, a mai spus Traian Băsescu.

Senatul a respins ieri, cu 66 de voturi pentru și 72 împotrivă, solicitarea DNA privind reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova. Președintele Klaus Iohannis a criticat rezultatul votului, „Parlamentul perseverează în a obstrucționa procesele din justiție, apelând la tertipuri procedurale”.

Citiți și:

C.T. Popescu: „Faptul că se bat cu atâta încrâncenare să nu ajungă Şova în faţa justiţiei este un semn că justiţia este independentă”
PNL contestă la Curtea Constituțională procedura în cazul Şova

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri