Traian Băsescu, despre procurorul general al României: E suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie

Data publicării:
basescu

„(Tiberiu, n.r.) Niţu e suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie, că a tras. Procurorul general. Era în trupele de securitate şi el scrie, în declaraţia lui, că li s-a spus să tragă înspre Dorobanţi, unde se mişcau terorişti. Şi el probabil că a împuşcat câţiva terorişti”, a spus Traian Băsescu.

În octombrie 2012, după audierile pentru funcţia de procuror general, la ieşirea din sala CSM, Niţu a declarat jurnaliştilor că a primit, în baza legii, 8.000 de metri pătraţi, ca urmare a certificatului de revoluţionar. Militarii care au participat la Revoluţia din 1989 au beneficiat, ca şi civilii, de 10.000 de metri pătraţi de teren, iar în cazul celor 78 li s-a dat câte 8.000, "că atât a putut Primăria", a precizat el.

La Revoluţie, Tiberiu Niţu, născut în 1971, era militar în termen la unitatea de la Televiziunea Română, trei dintre colegii săi fiind împuşcaţi mortal, relatează Mediafax.

Fostul şef al Parchetelor militare, Dan Voinea a susţinut într-un interviu din 2013, că actualul procuror geneneral Tiberiu Niţu „are în dosarul Revoluţiei o declaraţie în care recunoaşte că a tras la Televiziune”.

„El era atunci militar. Are certificat de revoluţionar, dar el trebuie cercetat la fel ca cei care au tras în decembrie 1989”, spunea Voinea.

Revoluţionarul Marius Mioc a publicat, pe blogul său, declaraţia pe care a dat-o Tiberiu Niţu cu privire la faptele sale de la Revoluţie, scrie Evenimentul Zilei.

Președintele Traian Băsescu acuza săptămâna trecută că există ceva în spatele procurorilor generali care blochează dosarele Revoluției și al Mineriadei. „Kovesi nu este o excepție. Nici Botoș nu a făcut lumină în dosarul Mineriadelor și al Revoluției, nici Kovesi și nici Nițu. Nițu mi-a promis înainte să-i semnez decretul de numire că se va ocupa de rezolvarea dosarului Revoluției. A avut un an. Ministrul justiției, Cazanciuc, a spus că termenul de un an este un termen rezonabil. Iar în vara anului trecut, l-am sunat pe Nițu, l-am întrebat în ce stadiu suntem în dosarul Revoluției. Mi-a zis că încă se lucrează. Cu câteva zile înainte să-mi termin mandatul, l-am sunat din nou. Mi-a spus că încă nu este gata. Ceva se întâmplă, oricât ar fi de binevoitori procurorii generali, există ceva în spatele lor care blochează acest dosar”, a declarat joi fostul președinte Traian Băsescu.

Citiți și: 

Dosarul Revoluției. C. T. Popescu: Sunt de acord cu Traian Băsescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri