Traian Băsescu, din nou președinte

Data publicării:
base pmp

Cu unanimitate de voturi, Traian Băsescu a fost ales să conducă Partidul Mişcarea Populară. Fostul şef de stat le-a transmis celor prezenţi la Congresul Extraordinar că PMP este un partid de învingători.

Traian Băsescu: „Vă cer la toate organizațiile să vă fixați ca obiectiv câștigarea alegerilor locale. Alegeri care vor fi postamentul pentru ca în toamnă să fim un partid care va guverna România.”

Traian Băsescu le-a mai cerut candidaţilor să-şi facă programul electoral bazându-se pe Constituţie. De asemenea, fostul preşedinte le-a propus membrilor de partid să-şi asume ca obiectiv unirea Republicii Moldova cu România.

Traian Basescu: „Vă întreb, pentru că avem nevoie de confirmarea dumneavoastră, dacă unirea României cu Republica Moldova e un obiectiv pe care îl acceptați, cine e pentru, împotrivă. Cuntem singurul partid care într-un congres a dat un asemenea vot.”

Fostul şef de stat l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis pentru că a acceptat construirea unei moschei pe teritoriul României.

Traian Basescu: „Aici discutăm despre o moschee, ceea ce înseamnă pelerinaj. Ce a oferit Erdogan în schimb e o capelă. Dacă Erdogan vrea să facă o moschee, României să i se dea teren pentru o catedrală, nu? Ceea ce ne-au comunicat cei 2 șefi de stat e inadmisibil în ceea ce privește acordul părții române. Domnul președinte Iohannis ne-a arătat la Ziua Unirii la Iași că are o căciulă cu care putem să îl facem muftiu la moschee.

La Congresul PMP au fost prezenţi sute de simpatizanţi ai fostului preşedinte.

Din noua echipă de conducere a PMP mai fac parte Eugen Tomac, numit preşedinte executiv, Dorel Onaca, secretar general, Siegfried Mureşan şi Cristian Diaconescu, prim-vicepreşedinţi. Fostul şef de stat nu a făcut niciun anunţ cu privire la candidatul PMP la Primăria Capitalei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri