Traian Băsescu: Discuţiile cu ambasadele se fac discret, fără a da impresia că vin peste Parlament

Data publicării:
basescu resized - mfax

Întrebat la cine s-a referit atunci când a spus, la sfârșitul lunii aprilie, că sunt câțiva lideri ai justiției care cred că le vor mai da un mandat Ambasada Statelor Unite, Ambasada Olandei sau altele, Traian Băsescu a spus că s-a referit la liderii actuali ai justiției.

Şi proba să știți că nu a venit de mult. Când am văzut însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite mergând fără reținere la Parlament și ținând cont de declarația domnului Zgonea, că a fost vorba de o intervenție pentru nemodificarea Codului de Procedură Penală, chiar am spus: ceva e în neregulă. Și nu pentru că astfel de discuții nu pot să aibă loc, ci pentru faptul că ele s-au făcut ostentativ. Adică, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite chiar s-a dus peste șeful uneia din Camerele Parlamentului și a cerut răspicat ceva. Astfel de discuții de regulă există. Sau pot exista. Dar ele se petrec discret, fără a da impresia că vine o ambasadă peste Parlament. Aici cred că a fost o greșeală”, a spus fostul şef al statului la psnews.ro.

C. P. Tăriceanu: „Am făcut oficialilor diplomatici precizarea că statul de drept nu înseamnă întărirea instituţiilor represive ale statului”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri