Traian Băsescu: Doamna Firea - o șantajistă de profesie, Victor Ponta - un procuror ratat

Data publicării:
traian basescu presidency to 17 iun

Traian Băsescu a reamintit că senatoarea Gabriela Vrânceanu Firea a fost condamnată la plata unei amenzi de 1.000 de lei pentru șantaj la adresa unui membru CNA. Șeful statului a mai spus că Firea l-a șantajat public pe președintele Consiliului Județean Ilfov ca să aprobe proiectele soțului ei. „Are o școală bună, e crescută la școala turnătorului Felix”, a menționat Traian Băsescu.

„Am auzit că Victor Ponta vrea să o ia purtător de cuvânt. Îi dau un sfat - să nu o ia! Femeia asta aduce ghinion oricărui bărbat”, a continuat șeful statului atacul la adresa Gabrielei Vrânceanu Firea. El a precizat că nu este un atac la adresa femeii Gabriela Firea, ci „la adresa unei șantajiste, care are pretenția de a fi un senator respectat”.

Președintele a calificat drept „o recomandare absolut amicală” declarația sa potrivit căreia Gabriela Firea s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă pe soțul său „dacă nu e atentă”.

Șeful statului a mai spus că, atunci când naviga, ca și soțul senatorului Gabriela Firea, erau foarte mulți colegi de-ai lor „care nu stateau 3 luni și jumătate și își căutau vapor să plece în cursă...de bine ce le era acasă”.

„Poate fi interpretată și în acest sens. Nu e un atac la o femeie, e un atac la o șantajistă care pretinde să fie respectată ca senator, după ce a făcut școala turnătorului Felix”, a adăugat Traian Băsescu.

„Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele”, afirmase, duminică, Traian Băsescu.  

 „Doamna șantajist să știe că nu vorbesc fără documente”, a mai spus, marți, președintele, referindu-se la presupusa amenințare la adresa Gabrielei Vrânceanu Firea. El a arătat că pe adresa președinției au venit mai multe plângeri referitoare la presupuse activități ilegale ale lui Florentin Pandele, primarul din Voluntari, și a precizat că toate aceste plângeri au fost transmise instituțiilor abilitate.

„Marea haită PSD-istă care a semnat astăzi petiția șantajistei Firea, la îndemnul premierului profund corupt și mincinos, nu mă impresionează”, a declarat Traian Băsescu. „Nu voi face niciun pas înapoi”, a promis președintele. El a adăugat că și-ar putea face o zi pe săptămână în care ar putea prezenta un buletin al corupției guvernamentale.

Președintele a avut și un mesaj pentru populație: Abordarea „o fi furat, dar a făcut ceva și pentru noi” nu este de natură să ne scoată din subdezvoltare. „Am trecut de epoca Năstase”, a spus președintele.

Șeful statului nu a ratat ocazia de a taxa și două televiziuni. El a spus că e jalnic că Victor Ponta își face jocurile politice cu sprijinul televiziunii unui turnător și a mogulului Ghiță, care, din punctul său de vedere, este „mult mai periculos”.

Despre Comisia Nana

Președintele Traian Băsescu a spus că formarea comisiei Nana este „un abuz” pe care îl fac „premierul și ciracii lui”. El a afirmat că dacă retrocedările au fost ilegale, trebuie să răspundă în fața legii, eventual făcând închisoare, prefecții și primarii, care, din câte știe, au fost de la PSD.

„Din punctul meu  de vedere, este o comisie politică, pentru că nu poate constitui un motiv de anchetă o tranzacție între doi subiecți privați”, a declarat Traian Băsescu.

El a spus că mai interesantă i se pare înstrăinarea terenurilor de la Institutul Fundulea - făcută tot în timpul unor primari PSD și PC - și a promis că se va ocupa personal de această problemă, în cazul în care nu se va face lumină. „Ce se întâmplă cu terenurile statului, cine le exploatează, în ce condiții” - acestea ar fi aspectele demne de atenția unei comisii parlamentare, a arătat Traian Băsescu. El a folosit sintagma „haită de parlamentari” referindu-se la cei care „sunt slugile lui Ponta într-un joc politic murdar”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri