Traian Băsescu explică de ce a fost invitat la paradă

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - PARADA - ZIUA NATIONALA A ROMANIEI
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul președinte Traian Băsescu a explicat de ce a fost invitat la parada militară de ieri, de Ziua Națională. „Nu sunt inculpat şi nici trimis în judecată în dosare penale”, a precizat el pe Facebook.

BUCURESTI - PARADA - ZIUA NATIONALA A ROMANIEI
Foto: Inquam Photos/ Adriana Neagoe

Traian Băsescu li se adresează unor „băieți”, „o gaşcă întreagă de zurbagii din politica autohtonă în frunte cu Victor Viorel Ponta”.

Băieţi, cântaţi la altă masă aria "penalului victimă". Bag de seamă că încearcă să se victimizeze că nu au fost invitaţi de Iohannis la ceremoniile prilejuite de Ziua Naţională. Marea întrebare a zurbagiilor este "de ce a fost invitat Băsescu şi noi nu, că şi Băsescu este penal ca şi noi". Păi dragi zurbagii, luaţi notă de următoarea realitate”, afirmă fostul președinte, aducând în favoarea sa patru argumente.

1.Nu am nici un dosar penal trimis în instanţă.

2.Nu sunt inculpat în nici un dosar penal nou sau dintre cele în care anterior se dăduse NUP pentru inexistenţa faptei (nu pe imunitate), dar redeschise de Parchetul General prin grija procurorilor Niţu şi Sutiman.

3.De la redeschiderea dosarelor, am răspuns tuturor solicitărilor procurorilor, avocatul meu a asistat la toate audierile de martori şi trebuie să vă spun că în dosare (achiziţie apartament Mihăileanu în anul 2002 şi achiziţie teren în 2000) nu a intervenit nimic nou care să justifice inculparea mea sau nemenţinerea soluţiilor de NUP date iniţial de Parchetul General. Vă asigur că dacă existau elemente noi, procurorii nu ar fi ezitat să mă inculpe deoarece acesta a şi fost obiectivul redeschiderii dosarelor.

4.Faptul că Parchetul General tergiversează reînchiderea dosarelor nu are o explicaţie decât în realităţi pe care azi mă abţin să le exprim”, precizează Traian Băsescu.

„Aşa că, dragilor, dacă vreţi să cântaţi aria “penalului victimă“, cântaţi-o la altă masă, nu la masa mea, pentru că eu nici nu sunt inculpat şi nici trimis în judecată în dosare penale”, își încheie fostul președinte mesajul.

Precizările fostului președinte vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a decis anul acesta să nu invite la parada de 1 Decembrie, şi nici la recepţia oficială găzduită la Palatul Cotroceni, politicieni cu probleme în justiţie.

Decizia președintelui Iohannis a provocat dispute, PSD criticându-l pentru acest lucru. Printre cei care au asistat din public la paradă au fost Călin Popescu Tăriceanu, Victor Ponta, Liviu Dragnea și Gabriela Firea, cu toate că primarul general al Capitalei a fost invitat de Ministerul Apărării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri