Traian Băsescu: Gaddafi mi-a spus că el a avut datorii la Ceauşescu, nu la România

Data publicării:
Gaddafi si Basescu presidency.ro

Deşi a fost primit cu mare fast, de Gaddafi, Traian Băsescu nu a avut şanse mari să îl convingă pe fostul dictator al Libiei că trebuie să ne dea banii înapoi.

„Dumnezeu să îl odihnească, sau Allah să îl odihnească pe Gaddafi. Pot spune că am fost primul şef de stat primit întâi în palat şi pe urmă în cort. Abia seara ne-am văzut în cort”, a povestit Traian Băsescu, preşedintele României.

În 2011, datoriile Libiei către România erau estimate la 60 de milioane de dolari. Africanii urmau să plătească banii regimului comunist în schimbul armelor cumpărate de la noi şi al lucrărilor de construcţii realizate de firme din România.

„L-am întrebat pe Gaddafi, a venit şi punctul că aveam notat acolo în dosar - datoria Libiei la România şi... 'Cum la România, eu nu am datorii la România, datoriile mele sunt la Ceauşescu. L-aţi omorât. Eu la el am avut datorii'”, a mai spus Traian Băsescu.

Dictatorul libian a avut o soartă similară cu a lui Nicolae Ceauşescu. În octombrie 2012, el a fost capturat şi executat de rebelii care i-au contestat regimul. 

Preşedintele Traian Băsescu a făcut în noiembrie 2006 o vizită în Libia, în cursul căreia s-a întâlnit cu Muammar Gaddafi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri