Traian Băsescu îl acuză pe Victor Ponta că a pus mâna pe instituţii

Data publicării:
pontaa psd

"Să iei serviciul de informaţii al armatei şi să-l aduci în suborodinea ta. Să iei serviciul de informaţii al MAI şi să-l aduci în subordinea ta. Să iei STS şi să spui că trece la mine. Cum să laşi MApN fără control pe direcţia de informaţii a armatei. Azi tu te gândeşti că îţi poţi permite acest lucru. Acea direcţie era vitală pentru Statul Major, pentru minister, pentru comandamentele de armă",  a spus Traian Băsescu la o o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară.

Preşedintele s-a referit şi la opoziţia actualei puteri faţă de o nouă Lege a Sănătăţii. El acuză partidele politice şi Guvernul că nu au dorit să creeze un sistem sanitar corect.

„Tentativa de a revizui Legea Sănătăţii s-a lovit de un sistem mafiot. Pentru că actualul sistem permite drenarea unor resurse uriaşe”, afirmă preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a acuzat Guvernul că a politizat şi Institutul Cultural Român.

„Vine o putere cu 70% şi spune se ia de preşedinţie şi merge la Parlament, ca să stăm noi, politic, cu picioarele pe acest institut”, spune Traian Băsescu.

Declaraţia vine după ce preşedintele şi premierul nu au cazut de acord dacă să-i decoreze pe foştii şefi ai ICR.

Victor Ponta susţine că fosta conducere, în frunte cu Horia Roman Patapievici, nu a gestionat bine fondurile Institutului.

Şeful satului a atacat decizia premierului la Curtea Constituţională.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri