Traian Băsescu: M-a deranjat intervenţia BNR care s-a pus cloşcă pe Codul Fiscal

Data publicării:
mugur isarescu -Mediafax Foto-Catalin Abagiu-1

 

FOTO Mediafax

Băsescu a declarat, miercuri seară, la un post de televiziune, că, în opinia sa, Codul fiscal va fi adoptat şi că ar fi posibilă o etapizare a reducerii TVA.

"Cred că va fi adoptat acest Cod fiscal. M-am uitat la asigurările date de Mihalache că preşedintele nu-l va ataca la Curtea Constituţională. Cred că a fost şi poziţia BNR care l-a influenţat pe preşedintele Iohannis. Nu sunt de acord cu ce a făcut BNR, pentru că nu era treaba lor, era treaba Consiliului fiscal", a spus el.

Fostul preşedinte a adăugat că este de acord cu Klaus Iohannis în legătură cu întoarcerea Codului fiscal în Parlament, dar respinge faptul că acesta nu a chemat Guvernul la consultări.

"În ceea ce priveşte întoarcerea Codului fiscal, sunt de acord cu Iohannis, bazat pe cuvântul prudenţă. Abia am trecut prin ce am trecut. (...) Am apreciat prudenţa. Ce resping la Iohannis a fost faptul că nu a chemat Guvernul: veniţi cu nişte cifre. Trebuia să cheme Guvernul, cum l-am chemat eu pe Ponta, care a venit cu doamna ministru de Finanţe în problema CAS. Instituţional, să nu consulţi Guvernul înainte de a trimite înapoi e o greşeală, dar este corect gestul de a-l trimite înapoi (Codul fiscal - n.r)", a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus că în locul preşedintelui Iohannis nu ar fi trimis la Parlament Codul fiscal cu o astfel de motivare, opinând că preşedintele trebuia să precizeze ce trebuie revizuit la Cod.

"M-a deranjat intervenţia BNR în care s-a pus el cloşcă pe Codul Fiscal, în condiţiile în care nu au atribuţii pe fiscalitate, iar, pe de altă parte, motivarea pe care au dat-o crizei din 2009, care este necinstită. Criza din 2009-2010 nu a fost datorită introducerii cotei unice", a mai spus Băsescu.

Întrebat despre ministrul Finanţelor, Băsescu a afirmat: "Teodorovci este un poet, nu înţelege mecanismele deficitelor".

"Cea mai gravă greşeală este de a avea abordare gen Teodorovici, gen Tăriceanu, de a avea deficite mari", a mai susţinut Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri