Traian Băsescu nu a fost invitat la aniversarea Senatului. Călin Popescu Tăriceanu: "Prezenţa sa nu este oportună. A fost un consens că nu are rost să îl invităm"

Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu la Digi24 3 -3

„La festivitate se va vorbi despre tradiţia Senatului. Vom aborda rolul Senatului în perspectiva următorilor ani. Rolul Senatului este important, acela de a elimina excesele Camerei Deputaţilor, trebuie să fie adaptat necesităţilor din ziua de azi. Senatul va trebui să devină o cameră de reprezentare a regiunilor. Şeful statului nu a fost invitat la şedinţa aniversară a Senatului, prezenţa domniei sale nu este oportună în aula în care vom sărbători acest eveniment. Cred în sistemul parlamentar bicameral. Din păcate, preşedintele nu a făcut decât cu multă determinare şi perseverenţă să decredibilizeze instituţia Parlamentului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că decizia referitoare la neinvitarea preşedintelui Traian Băsescu nu e una personală, întrucât el nu poate decide în numele Senatului.

„Am discutat în Biroul Permanent al Senatului, a fost un consens că nu are rost să invităm preşedintele. Pentru trimiterea invitaţiilor eu am semnat, am pus viza mea pe acea listă”, a susţinut preşedintele Senatului.

Pe de altă parte, el a subliniat că a semnat personal invitaţia către Regele Mihai, care nu va putea fi prezent, astfel că la eveniment a fost delegată Principesa Margareta, care va susţine un discurs.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri