Traian Băsescu: „Pe la Cotroceni s-au realizat mari consensuri, ca sa nu le spun... consense”

Data publicării:
traian basescu interviu digi24 1

Traian Băsescu îi reaminteşte succesorului său că alocarea a două procente din PIB pentru apărare fuse stabilită pentru anul viitor, şi nu din 2017, aşa cum actualul preşedinte a convenit cu partidele.

„Pe la Cotroceni s-au realizat mari consensuri, ca sa nu le spun...consense”, a spus râzând fostul președinte Traian Băsescu. „Au realizat un consens de întârziere a dotării Armatei Române și au fost prezentate propagandistic ca un mare succes”, a declarat Traian Băsescu, la o întrunire a PMP, care s-a desfășurat la Pitești.

Traian Băsescu a folosit intenționat pluralul greșit „consense” părând că își aduce aminte de o gafă a fiicei sale, Elena Băsescu. Fiica cea mică a fostului președinte a făcut în 2008, într-o declarație publică, o greșeală gramaticală devenită celebră. Ea a folosit în mod greșit pluralul „succesuri” în loc de varianta corectă „succese”. Greșeala a devenit virală în mediul online și a dat naștere unei serii de parodii.

În discursul rostit la Pitești, Traian Băsescu a criticat şi discuţiile care au avut loc la Cotroceni pe tema unui calendar privind aderarea la zona euro în condiţiile în care autorităţile române şi-au asumat ca obiectiv trecerea la moneda europeană în 2019.

Fostul șef al statului nu a ratat ocazia de a critica și o decizie a premierului Victor Ponta. Construirea celei mai mari moschei din Europa pe teritoriul României este o idee proastă şi un risc de securitate, spune fostul şef al statului. Decizia Guvernului de a da cultului musulmanilor teren pentru construcţia celei mai mari moschei din Europa este calificată de fostul preşedinte drept nesăbuită. El a recurs din nou la ironie, pe tema convalescenței premierului:

„Avem un premier pitit pe la Istanbul. A luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face să ne gândim că a fost operat la cap, nu la picior”, a afirmat Traian Băsescu.

Terenul, oferit prin hotărâre de guvern, are peste 11.000 de metri pătrați şi este situat lângă Centrul Expozițional Romexpo. Fondurile pentru construcţia moscheii cu o capacitate de peste 2000 de persoane ar urma să fie asigurate de statul turc. Fostul preşedinte susţine că pe lângă această moschee ar urma să funcţioneze şi o universitate pentru 6.000 de studenţi.

Nu există risc mai mare pentru securitate decât să aduc studenți musulmani în România. (...) Astfel de decizii sunt nesăbuite dacă nu și antinaționale. Mi se pare o exagerare care trebuie judecată de CSAT și sper să nu fie aprobată de statul român”, a spus Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri