Traian Băsescu: PMP va participa la formarea de majorități în consiliile județene. Nu s-a dat o linie politică: cu PSD sau PNL

Data publicării:
traian basescu fb-2

„Am obținut 1.291 de consolieri locali, suntem prezenti în 16 consilii județene, cu de la 2 la 3 chiar 4 consilieri și avem 18 primari. Pentru a asigura celor 18 primari posibilitatea să își exercite mandatul, au fost împuterniciți să își negocieze majorități cu care să poată guverna local. De asemenea, atât președinții de consilii județene, cât și președinții de organizații locale au fost autorizați să negocieze formarea de majorități acolo unde sunt solicitați. Nu s-a dat o linie politică: cu PSD sau PNL sau UDMR, ci să valorifice funcțiile de consilieri obținute prin vot, încercând să obțină și angajamentul că o parte minimă din programul cu care au fost în campanie va deveni și program al respectivului consiliu județean”, a spus Traian Băsescu.

„Nu facem nicio alianță, noi nu facem alianțe politice, este exclusă această abordare. Ne dăm seama că dacă rămânem să privim la Lună, să facem opozitie, pur și simplu această brumă de consilieri pe care am obținut-o nu ne va folosi la nimic în alegerile legislative și vom participa, acolo unde sunt condiții, la formare de majorități. Avem situația în care un primar are un singur consilier, cum poate să guverneze? S-a stabilit o linie consecventă: să participăm la majorități în consilii, fără angajament politic. Toți președinții de organizații vor raporta la centru ce se întâmplă”, a adăugat președintele PMP.

Acesta a negat formarea unei alianțe cu PSD în Consiliul Județean Caraș-Severin. „Nu nu e stabilit nimic”, a declarat Traian Băsescu.

„ N-am câștigat alegerile, dar încercam să valorificăm ce am obținut”, a mai spus președintele PMP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri