Traian Băsescu: Problema reală o reprezintă defrişările iraţionale, nu cota de piaţă a firmei austriece Schweighofer

Data publicării:
10700519 914425148571037 1286630366385226122 o

Nu ne puteti prosti pe toţi.Clauza de salvgardare prevăzută la art. 191 din Tratatul de la Lisabona, la capitolul...

Posted by Traian Băsescu on Monday, May 18, 2015

Nu ne puteti prosti pe toţi,

Clauza de salvgardare prevăzută la art. 191 din Tratatul de la Lisabona, la capitolul mediu, este soluţia pentru protejarea pădurilor noastre.

Impresia mea este că nici unul din protagoniştii disputei legată de Codul Silvic nu vrea să atingă fondul cauzei, care este încetarea defrişării sălbatice a pădurilor.

În timp ce domnul Ponta vrea limitarea la 30 la sută a cotei de piaţă pentru firma austriacă Schweighofer, domnul Iohannis nu vrea această limitare motiv pentru care a retrimis legea înapoi în Parlament. Şi de aici tărăboiul şi acuzele reciproce.

Problema reală o reprezintă defrişările iraţionale şi nu cota de piaţă a firmei austriece Schweighofer iar disputa dintre Ponta şi Iohannis este ca şi cum ai da unuia care moare de sete în deşert, o bucată de pîine.

Problema nu este cum se împarte prada rezultată din defrişarea sălbatică a pădurilor, ci cum eliminăm defrişările şi trecem la exploatarea raţională a pădurilor statului şi în mod egal a celor private.

Clauza de salvgardare prevăzută în Tratatul de la Lisabona la art. 191, prin care România va avea ca aliat Comisia Europeană, este cea care poate pune capăt defrişărilor iraţionale şi închide apetitul de procese cu care ameninţă austriecii. 

Copacul aflat în picioare este pădure şi este protejat de Uniunea Europeană. Copacul tăiat din pădure este marfă şi comerţul nu poate fi îngrădit. 

România trebuie să îngrădească defrişările şi nu comerţul. Dar şi Iohannis şi Ponta trebuie să vrea acest lucru. 

Pricepeţi domnilor Iohannis şi Ponta că nu ne puteţi prosti pe toţi cu o dispută falsă legată de împărţirea prăzii între români şi străini, cînd de fapt problema este să nu se mai defrişeze sălbatic pădurea indiferent de cine o face?”, acesta este mesajul lui Traian Băsescu.

Citiți și
Cătălin Predoiu: Dacă domnul Ponta vrea să sprijine, atunci să pună la dispoziția DNA procurori specializați pe jaful pădurilor
T. Băsescu intervine în disputa pe Codul Silvic: În problema pădurilor, și V. Ponta, și K. Iohannis sunt diletanți
Replica președintelui în scandalul Codului silvic: Ideea a fost plantată în spațiul public doar pentru că sunt etnic german
Victor Ponta, reacție la criticile președintelui Iohannis
Preşedinţia prezintă opinia Consiliului Concurenţei pe Codul Silvic: Concurenţa a propus eliminarea pragului de 30%

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri