Traian Băsescu: PSD este inapt de guvernare

Data publicării:
basescu-pmp

Traian Băsescu, președintele PMP, a declarat marți că PSD-ul este „inapt de guvernare”. Fostul președinte al României a dat și câteva exemple ca să-și susțină afirmația, el amintitnd de ordonanța de urgență 13, pe au emis-o „noaptea ca hoții”.

Traian Băsescu a început declarația de presă cu un citat din „Scrisoarea a III-a” a lui Mihai Eminescu: „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,/Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, /Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, /Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni” făcând referire la criza guvernamentală actuală.

Traian Băsescu a zis că „asistăm la o dispută între două gaști din interiorul PSD-ului”, iar „Tăriceanu a ținut să intre în aceste jocuri și va ieși smotocit”.

Președintele PMP a afirmat că două instituții fundamentale ale statului român au fost paralizate din cauza crizei politice : guvernul si parlamentul.

„Concluzia mea: PSD este inapt pentru guvernare, la fel cum unui tânăr îi spui că e inapt pentu servicul militar. De câte ori au fost la putere, au încercat să guverneze după regulile lor, nu după Constituția României. În vara anului 2012, au suspendat printr-o decizie a Parlamentlului dreptul Curții Constituționale de a controla, pentru constituionalitate, deciziile parlamentului.”

„Un alt exemplu că sunt inapți pentru guvernare este modul cum am emis ordonanța de urgență 13. Au emis-o noaptea ca hoții”, a adăugat fostul președinte al României.

„Un partid care în loc să discute cu cel pe care l-a desemanta să fie prim ministru, să găsească soluții, l-au chemat într-un CEx și i-au spus să plece, în principal pentru că nu a stimulat relațiile cu Rusia”, a declarat Traian Băsescu.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri