Traian Băsescu recunoaşte că a vorbit cu procurorii în timpul mandatului: "Era în atribuţiile mele"

Data publicării:
basescu la parchet - 7301651-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Fostul preşedinte a evitat să spună şi ce anume a vorbit cu procurorii şefi ai României.

Traian Băsescu: „Nu v-am spus niciodată minciuna pe care o insinuaţi că eu nu am sunat vreodată la procurorul DNA sau la procurorul şef DIICOT pentru că era în atribuţiile mele de multe ori să am legătură cu aceste instituţii. În ceea ce priveşte faptul că am sunat la domnul Niţu este absolut anormal să vă spun ce am vrut să îi comunic domnului Niţu”.

Fostul preşedinte a dat de nenumărate ori asigurări, atât în timpul mandatului, cât şi după ce nu a mai fost preşedinte, că nu a intervenit niciodată pe lângă judecători sau procurori.

Traian Băsescu, în 8 februarie 2015: „Nu există măcar o intervenţie a mea în cei zece ani ca vreunui om să i se facă un dosar. Nu există şi vă rog să respingeţi această idee sau afirmaţie ori de câte ori veţi avea ocazia. Acum nu mai sunt preşedinte, orice procuror, orice judecător ar putea să spună: "Hai domnule preşedinte, nu mi-ai spus mie să-l iau pe nu ştiu cine?".

Şi când fratele său a avut probleme cu legea, Traian Băsescu a susţinut că se va ţine departe de orice intervenţie.

Traian Băsescu, în 19 iunie 2014: „Fac un apel public la orice poliţist, orice procuror şi orice judecător care a fost implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu, dacă a existat o intervenţie a mea pe această scară a anchetei să o facă publică”.

În noiembre 2013, Traian Băsescu, preşedinte pe atunci, admitea că l-a sunat pe procurorul Lucian Papici, însă doar pentru a-i cere scuze întrucât a fost atras în disputa privind terenul din Călărași cumpărat de fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri