Traian Băsescu va convoca, luni, șefii serviciilor secrete

Data publicării:
traian basescu cadru apropiat

„Profesional, eu spun că sunt nişte servicii puternice şi bune, dar acum greşesc. Atenţie, nu vorbim de Serviciu în ansamblul lui. Să nu vă închipuiţi că ofiţerii SRI aleargă toţi acum şi fac unii la dreapta şi alţii la stânga. Nu, sunt câţiva oameni, din conducerea serviciilor, care, neprivind la interesul de neutralitate al serviciului, la prestigiul serviciului, au sărit calul”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV, citat de Mediafax.

„Eu le-am strunit, cât am fost preşedinte, acum, către sfârşitul mandatului, la vârf se fac nişte jocuri care nu îmi plac”, a mai declarat Traian Băsescu, adăugând că imaginea serviciilor poate fi afectată dacă nu se corectează imediat.

Șeful statului a ţinut să precizeze că „serviciile nu se pretează la băgat voturi în urnă, pentru că ele supraveghează”.

„Nu vorbim despre tot serviciul, ci de câţiva lideri care, deşi au fost atenţionaţi, au zis că nu o să îmi dau eu seama, până la urmă. M-au subestimat. Să nu dicutăm de oameni, pentru că trebuie să discut prima dată cu ei, dar nu am vrut ca cineva să creadă, pentru că ştiu ce este în mediile politice, toţi vorbesc de implicarea serviciilor, dar nimănui nu îi este clar cum şi acest lucru a ajuns şi în societate”, a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului a ţinut să adăuge: „Deja există impresia că serviciile se implică, iar eu le confirm: Da, nu vin în faţa voastră să spun că nu se implică, dar voi avea o discuţie luni, după primul tur”. 

Citiți și:
Traian Băsescu, despre fotografiile Elenei Udrea la Paris: „Un serviciu românesc și unul francez sunt implicate”
Scandalul Elena Udrea la Paris. Cornel Ivanciuc, Cațavencii: În acest moment fotografiile îi servesc

Președintele a făcut aceste declarații în contextul apariției fotografiilor în care apar Elena Udrea şi procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, la Paris, în urmă cu opt luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri