Traian Băsescu: Victor Ponta mi-a spus că îl susține pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat la Comisia Europeană

Data publicării:
basescu ciolos presidency.ro

Invitat la Digi24, președintele susține că premierul Victor Ponta i-a spus că îl sprijină pe Dacian Cioloș pentru a face parte din următoarea Comisie Europeană.

Eu știu cât de greu este portofoliul, cel mai râvnit dintre portofoliile pe care le are Comisia Europeană. Este portofoliul cu cei mai mulți bani și este comisarul care poate face bine multor țări. Prin modul cum redistribuie resursele financiare, plățile directe sau diverse programe prioritare”, a mai spus președintele.

Atunci când a anunțat că România, după ce a avut Multilingvismul, dorește portofoliul Agriculturii, „vreo două zile” au existat ezitări în Uniunea Europeană, a reamintit președintele, precizând că au existat voci care doreau un portofoliu trunchiat, fără plăți directe, un portofoliu din care să fie eliminate marile mize, și care să rămână eventual, doar cu Pescuitul și Dezvoltarea Rurală, dar fără plăți directe.

Între timp, Dacian Cioloș a lansat o reformă a politicii agricole comune care s-a bucurat de apreciere. Și-așa, menținerea portofoliului nu este garantată, a atras atenția Traian Băsescu arătând că pot exista state care să spună „de acord, îl mențineți pe Cioloș, dar pe alt portofoliu, l-ați avut deja pe cel mai mare”.

După alegerile din 25 mai se încheie mandatul actualei Comisii Europene, în care Dacian Cioloș deține portofoliul Agriculturii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri