Tu ce vrei pentru România? Radu Bosuioc: Cea mai importantă mi se pare zona educației

Data publicării:
radu bosuioc

Pe 11 decembrie vor vota români din ţară, dar şi din străinătate. Iar până la ziua votului vrem să ştim ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Aceasta este întrebarea la care căutăm răspunsuri.

Cum ai vrea să se se dezvolte, cum ai vrea să se modernizeze? Aşteptăm părerea dumneavoastră, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Iată ce răspunde Radu Bosuioc, trainer/formator programe de dezvoltare personală pentru tineri:

„Ce mă nemulţumeşte pe mine mai mult este faptul că avem parte de o serie de oameni care sunt puşi mai mult pe a prinde un colţ sau o bucată de putere şi mai mult interesaţi de nevoile care ar trebui să îi preocupe. Mă interesează că renunţă foarte uşor la genul de moralitate personală, de conduită care ar trebui să fie un exemplu, pentru că sunt în faţă, sunt în front şi trebuie să îi urmăm. Mă deranjează că nu au o viziune pur şi simplu pentru ţară.

În proiectul pentru România, în primul rând, cred că va trebui să vedem prima zonă, mi se pare cea mai importantă, zona educaţiei. Acum, nu ştiu dacă neapărat ar trebui să revizuim întreg sistemul educaţiei, cât ar trebui să punctăm pe ceea ce avem acum, în special pe profesori să îi relaxăm puţin probabil financiar, probabil cu o nouă strategie de predare, astfel încât ei să fie lejeri şi să încerce să se implice mai mult decât strict profesional pe materia pe care o predau.

În al doilea rând, cred că ar fi tot educaţia. Numai că de data asta e vorba de educaţia care ar trebui să se întoarcă dacă lucrurile ar merge la fel de bine din partea tinerilor, din partea generaţiei care a început să prindă muguri şi să încerce aceştia să îşi educe părinţii şi bunicii, care au rămas cu acea viziune a lor unde lucrurile merg foarte bine doar dacă tinerii... în special tinerii, lucrează la stat, dacă au un job nu foarte bun, dar sigur şi acea siguranţă este pusă sub semnul întrebării permanent. Aici ar trebui intervenit şi ar trebui să îşi facă puţin datoria şi tânăra generaţie, să le explice bunicilor şi părinţilor că e nevoie să privească mai mult spre viitor şi mai puţin doar spre un drept câştigat o dată la 4 ani”.

Radu Bosuioc este preşedinte al Iniţiativei Tinerilor pentru Modernizarea României, filiala Braşov. Este iniţiator al programului naţional de susţinere a lecturii şi a cărţilor în spaţiul public, manager de proiect al Programului The Duke of Edinburgh's International Award România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri