Tu ce vrei să schimbi în România? Ciprian Apetrei: Imunitatea parlamentară nu trebuie să existe

Data publicării:
ciprian apetrei diasporez

Pe 11 decembrie românii aleg senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii 4 ani. Până atunci, Digi24 vrea să ştie ce vă nemulţumeşte şi ce soluţii vedeţi. Care credeţi că sunt priorităţile ce ar trebui incluse în „Proiectul pentru România”? Tu ce vrei pentru România? Ce ai schimba în România? Acestea sunt întrebările la care căutăm răspunsuri.

Imunitatea le dă dreptul parlamentarilor să nu fie urmăriți, învinuiți și trimiși în judecată, pe durata mandatului, decât cu aprobarea senatorilor ori deputaţilor. Este un subiect adeseori dezbătut.

Ciprian Apetrei, român stabilit în Franţa: „Imunitatea pentru faptele penale nu ar trebui să existe. Spectacolul acesta penibil, oferit de parlamentari, de ani de zile, în care se apără unii pe alţii de justiţie, se miruiesc unii pe alţii, plâng unii în faţa celorlalţi şi de fapt îşi conservă un avantaj anormal de grup, trebuie să înceteze. Pentru că de fapt în spatele imunităţii este o anumită filozofie, este convingerea lor fermă că sunt diferiţi de restul populaţiei, că nu pot fi confundaţi cu oameni de rând, cu oamenii obişnuiţi. Ei sunt deosebiţi. Au dreptul la ceva în plus. Aşa cum au dreptul şi la pensii speciale.”

Cum ai vrea să se se dezvolte România, cum ai vrea să se modernizeze? Vă aşteptăm părerile, în format video, pe secţiunea Digivox a site-ului nostru digi24.ro, pe e-mail (digivox@digi24.ro, redactie@digi24.ro) sau pe contul nostru de Facebook. De asemenea, puteţi trimite filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri