Tu ce vrei să schimbi în România? Vlad Ștefan: Educația este o investiție în viitor

Data actualizării: Data publicării:
vlad stefan telespectator

Educaţia e o investiţie în viitor. Ne-au spus-o, în repetate rânduri, telespectatorii Digi24. În România, este un sistem pe care liderii l-au reformat de nenumărate ori, din '90 încoace. Iar rezultatul e transformarea şcolii într-un episod traumatic pentru elevi, aşa cum spunea chiar un ministru al Educaţiei. Vlad Ştefan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, ne vorbeşte despre învăţământ.

Vlad Ștefan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, elev al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov, proiecte: „Ministru pentru o zi”: 

Fiind şi elev şi făcând parte şi din forurile de decizie de la nivel ministerial pot să vă spun că ne izbim zilnic de foarte multe probleme şi carenţe ale sistemului de învăţământ şi pe care uneori nu ştim să le soluţionăm, anumite lucruri depăşindu-ne capacitatea noastră de a face faţă problemelor ivite.

Mai mult de atât, respectarea legii şi implementarea şi monitorizarea anumitor aspecte ce ţin de buna desfăşurare a actului educaţional sunt oarecum neglijate şi acest lucru este, la fel, periculos pentru că nu avem mecanisme de implementare şi monitorizare la nivel de politici publice, la nivel de legislaţie, la nivel de proiecte de lege care să susţină educaţia.

Mai mult decât atât, binecunoscuta problemă din educaţie: reforma de fond a sistemului pentru că vedem zi de zi doar anumite lucruri scrise pe hârtie, anumite dezbateri foarte folositoare de altfel, dar care nu au o aplicabilitate de fond în sistemul educaţional. Într-adevăr, educaţia nu are un impact bugetar imediat, însă educaţia este o investiţie în viitor pe care trebuie cu toţii să ne-o asumăm”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri