Tudorel Toader stârnește nemulțumire în PSD

Data publicării:
170223_COTROCENI_MINISTRI_NOI_JUST_tudorel toader_32_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Creşte numărul social-democratilor care îşi exprimă nemulţumirea faţă de ministrul justiţiei. Ei spun că aşteaptă ca Tudorel Toader să explice de ce nu a fost oportună declanşarea procedurilor de revocare pentru şefii Parchetului General şi DNA. Subiectul urmează să fie discutat săptămâna viitoare şi în cadrul Comitetului Executiv al PSD, care se va reuni la Sinaia.

Finalul conferinţei de patruzeci de minute pe care a susţinut-o ministrul justiţiei în urmă cu două zile i-a luat prin surprindere pe multi social-democraţi.

„Mă aşteptam ca în final concluzia să fie propunerea de revocare sau declanşarea procedurilor de revocare. Sigur că nu am reuşit să înţeleg de ce şi ce mi se pare ciudat este că, dacă tot am stat o ţară întreagă 45 de minute să ascultăm unde s-a greşit şi ce ar trebui corectat, de ce nu a mai alocat măcar cinci minute să explice de ce nu este oportună în acest moment propunerea de revocare”, a declarat telefonic, pentru Digi24, Claudiu Manda, președinte PSD Dolj.

Liderul social-democraţilor din Senat spune că acest nivel de aşteptare a fost generat chiar de ministru când a anunţat evaluarea. Nu este însă mulţumit de rezultat.

„E, cum spune românul, ca pătrunjelul în ciorbă, nici nu ajută, nici nu strică”, spune Șerban Nicolae.

Liderul senatorilor social-democrați îi cere ministrului să facă un audit la DNA şi Parchetul General.

„Bilanţurile triumfaliste, pompoase, cu ghilimele de rigoare, cu şampanie şi pişcoturi nu au niciun fel de referire la aspectele negative ale activităţii, la disfuncţionalităţi”, a declarat Șerban Nicolae.

De la Vaslui, preşedintele organizaţiei locale avertizează conducerea PSD că cineva va deconta politic această lipsă de atitudine.

„Trebuie să corectăm legislaţia, trebuie să corectăm normele de conduită, modalităţile, procedurile, trebuie să facem ceva. Nu ne spune nimic despre ce măsuri totuşi pot fi luate pentru ca asemenea lucruri şi derapaje să nu se mai întâmple. Nimic nu ne garantează că simpla analiză va rezolva problema”, a declarat pentru Digi24 Dumitru Buzatu, președinte PSD Vaslui.

În tabăra ALDE, lucrurile se văd altfel.

„Probabil s-a gândit la interesul ţării în momentul când a luat această decizie şi lucrurile trebuie să meargă mai departe”, spune Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE.

Chiar dacă s-a arătat dezamăgit de concluziile ministrului justiţiei, Liviu Dragnea a anunţat că nu se impune schimbarea acestuia. Şi premierul Sorin Grindeanu a dat asigurări că ministrul nu va fi înlocuit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri