Tudose, despre șefia PSD: "Uite, că eu nu tinde"

Data actualizării: Data publicării:
dragnea tudose inquam octav ganea

Premierul Mihai Tudose susține că nu ar avea o relație tensionată cu președintele PSD, Liviu Dragnea, și că nu vizează funcția de președinte al partidului în nicio situație. Nici măcar dacă s-ar retrage Dragnea. Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat România TV.

dragnea tudose inquam octav ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Întrebat despre relația cu Liviu Dragnea, în contextul în care experiența arată că un premier care nu este și președintele partidului care l-a propus „tinde să-și construiască polul lui de putere, de influență, banii țării fiind la el”, Tudose a răspuns: „Luați-o ca pe o veste proastă sau bună: uite, că eu nu tinde”.

„Nu sunteți tentat deloc?”, continuă moderatorul. „Nu sunt, nu”, a spus Tudose.

El a mai arătat că nu a ajuns prim-ministru printr-o ambiție politică, pentru că nu și-a dorit această funcție. „A fost o soluție de echipă: «Bă, du-te tu acolo! Că ști despre ce e vorba». Prima mea propunere a fost altcineva, a doua a fost altcineva”, a explicat Tudose.

Premierul a spus că după ce va părăsi funcția de șef al Executivului se va întoarce la partid, fiind vicepreședinte al PSD.

„Și nu sunteți tentat să deveniți și președinte al partidului?”, l-a întrebat, iar, moderatorul. „Nu, nu”, a susținut Tudose.

La insistențele jurnalistului, care i-a expus scenariul retragerii lui Liviu Dragnea, premierul a spus că nu este tentat să candideze la șefia PSD nici în această variantă, când „funcția este pe masă”.

Cât despre funcția de șef al Executivului, Tudose a mai arătat că Palatul Victoria este „cel mai complicat loc de muncă”. „Nu m-a adus nimeni cu forța, ce-i drept, dar nici nu mi-am dorit”, a completat Tudose.

Întrebat dacă „există viață și după funcția de prim-ministru”, premierul a răspuns: „O, Doamne, de abia aștept”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri