Tudose, despre statul paralel: „Nu înţeleg conceptul, sincer”

Data actualizării: Data publicării:
171012_PSD_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose dragnea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat joi, la finalul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură, că nu înţelege conceptul de stat paralel şi că el îşi vede de Guvern şi de statul de care trebuie să se ocupe. 

171012_PSD_06_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose dragnea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

„Nu înţeleg conceptul, sincer. (...) Eu îmi văd de Guvern. Avem un stat de care trebuie să ne ocupăm, cu nişte români cărora trebuie să le facem viaţa mai bună”, a declarat Mihai Tudose, întrebat de jurnalişti dacă s-a lămurit ce înseamnă statul paralel, scrie News.ro.

Şi preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a ironizat conceptul de „stat paralel” lansat de Liviu Dragnea la comitetul executiv al partidului de la finalul săptămânii trecute. Bădălău a declarat, marţi, că sintagma „statul paralel şi ilegitim” este un pleonasm, pentru că, dacă este paralel, nu poate fi legitim.

Întrebat despre rezoluția votată în Comitetul Executiv al PSD referitoare la „statul paralel şi ilegitim”, Nicolae Bădălău a făcut următoarea observaţie: „Cu menţiunea că e un pleonasm. Nu poate să fie paralel şi legitim”.

El a mai declarat că reprezentanţii PSD şi probabil cel mai mult Liviu Dragnea simt „o presiune” în legătură cu elaborarea şi finalizarea legilor justiţiei.

Nicolae Bădălău a precizat, de asemenea, că în PSD nu s-a mai discutat despre organizarea unor mitinguri şi că, în opinia sa, acestea nici nu ar trebui organizate prea curând, pentru că „e foarte mult de muncă în Parlament”.

Liderii PSD, reuniţi vineri în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN) la Băile Herculane, au adoptat în unanimitate o rezoluţie în care denunţă existenţa unui aşa numit „Stat Paralel şi Ilegitim” care, în opinia lor, încearcă să preia controlul asupra puterii politice şi care reprezintă un pericol de natură să îngrijoreze opinia publică.

viewscnt

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri