Tudose nu exclude schimbări în Guvern: Nici eu, nici colegii mei nu suntem pe vecie aici

Data publicării:
mihai tudose govro

Prim-ministrul Mihai Tudose spune că nu exclude posibilitarea unor schimbări în echipa guvernamentală și că funcţiile din Guvern sunt temporare.

Întrebat dacă nu exclude posibilitatea unor schimbări în rândul miniştrilor, Mihai Tudose a răspuns: „Nu excludem nimic. Nici eu, nici colegii mei nu suntem pe vecie aici. Nu am amintiri cu ieşire la pensie din Guvern. Sunt funcţii temporare unde trebuie să ne facem toţi datoria cât putem de bine.”

Pe de altă parte, Tudose a evitat să avanseze data unei eventuale remanieri. „Când va fi cazul, veţi afla”, a spus premierul la Antena 3, citat de News.ro.

Invitat să explice motivele pentru care mai ceartă unii dintre miniştri în şedinţele de Guvern, Tudose a respins că asta ar arăta duritate în raport cu ceilalţi membri ai Guvernului.

Eu am fost crescut să nu mă prefac că nu văd anumite lucruri. Dacă asta este duritate, ok... Eu consider că este normalitate: să spunem când e bine ce e bine şi să sunem când e rău ce e rău. Să lăudăm când e de lăudat şi să tragem semnalele de alarmă atunci când sunt de tras”, a mai spus Mihai Tudose.

Ultimul ministru certat de către Tudose a fost Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, la şedinţa de Guvern de vineri.

Avem şi cifre proaste. Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit mandatul cu patru luni celui de la Tarom (Eugen Davidoiu – n.r.) şi mi-aţi spus că vă asumaţi, că aveţi încredere în el şi că ştie ce are de făcut. Aşa este?”, l-a întrebat premierul pe ministrul Transporturilor.

Da domnule prim-ministru, aşa este”, i-a răspuns Cuc.

Păi, eu să înţeleg că aveţi încredere în el şi împreună formaţi o echipă cu care vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni! CFR Marfă – pierdere, CFR Călători – pierdere. Înţeleg că e o echipă foarte bună, dar nu mergeţi în direcţia care trebuie”, i-a reporoşat Tudose.

Bun”, a răspuns Cuc intenţionând să vină cu o explicaţie privind Tarom, însă a fost întrerupt de premier.

Nu ştiu ce vedeţi bun în asta”, a spus scurt premierul.

Referitor la Tarom, dacă îmi daţi voie o secundă, aş vrea să fac următoarele menţiuni. Într-adevăr pierderile de la Tarom sunt cele pe care le-aţi amintit dar trebuie să ţinem cont de următorul fapt: că Tarom a operat până în luna iunie cu două aeronave în minus, ceea ce a redus capacitatea de zbor şi totodată în urma unor decizii comerciale care au fost luate în 2016 anumite rute au fost anulate, rute care în momentul de faţă se reiau şi datorită capacităţilor noi de zbor au avut şi diverse probleme tehnice la aeronave (...) lucruri pe care încercăm să le remediem. (...) Vor urma şi o serie de evaluări ale personalului de la Tarom şi bineînţeles şi disponibilizările care se impun în perioada următoare”, a explicat ministrul Cuc.

Un alt reproş pe care prim-ministrul i l-a făcut lui Cuc a fost legat de faptul că reprezentanţii Ministerului Transporturilor nu merg pe şantierele unde sunt lucrări în desfăşurare pentru a urmări cum merg lucrurile.

Dumneavoastră ştiţi că cei care au fost desemnaţi de dumneavoastră, în urma discuţiei de acum o lună jumate la minister, ca responsabili din partea ministerului pe diverse tronsoane de autostrăzi să se ducă acolo n-a fost niciunul? Vă spun eu!”, i s-a adresat premierului lui Cuc.

Eu vă spun că personal m-am deplasat pe şantiere şi...”, a intenţionat să raspundă ministrul Transporturilor, dar a fost încă o dată întrerupt de Tudose.

Eu nu vorbesc de dumneavoastră, dumneavoastră aţi fost, dar nu aţi fost pe toate. Trebuia ca nişte oameni din minister să se ducă pe acolo. Nu a fost niciunul”, i-a reproşat şeful Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri