Tudose nu renunță: O decizie finală va fi luată joi, în CEx-ul PSD

Data actualizării: Data publicării:
170710_SEDINTA_COALITIE_GUVERNAMANT_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea tudose
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

La încheierea întâlnirii de la sediul PSD, președintele Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose au făcut scurte declarații de presă, fără a accepta întrebări din partea jurnaliștilor. „A fost o întâlnire bună”, a declarat Dragnea, în timp ce Tudose a arătat că lucrurile se vor tranșa joi, în ședința Comitetului Executiv al PSD.

2017-10-10 GC - PSD-1071 dragnea tudose
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că întâlnirea cu premierul Mihai Tudose a fost „bună” și „necesară”.

O discuție destul de lămuritoare. Primul ministru ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă implementarea programului de guvernare și eu cred că argumentele prezentate astăzi, la această întâlnire informală, dacă vor fi prezentate și în CEx, din punctul meu de vedere nu vor putea fi probleme”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că s-au discutat și alte subiecte. Cum ar fi proiectul de buget pe 2018, care este „un buget bun, echilibrat”.

Dragnea a arătat și că au discutat „despre alte măsuri financiare”, dar a refuzat să dea detalii. Discuția despre „alte măsuri financiare” ar putea fi însă în contextul în care premierul Mihai Tudose a precizat, luni seara, că dorește modificarea măsurii plății defalcate a TVA astfel încât aceasta să se aplice doar firmelor de stat „în insolvență sau în faliment”.

La rândul său, șeful Executivului a declarat că „discuția a fost lungă, nu a fost numai în doi”.

S-a hotărât ca decizia finală să fie luată statutar, la CEx, joi am înțeles că-l facem”, a mai spus Tudose. Potrivit acestuia, în ședința extinsă a conducerii PSD ar urma să se discute despre „raporturile dintre Guvern și partid, plecând de la premisa că Guvernul este un Guvern politic”, dar și despre implicarea „anumitor structuri din partid pe activitatea guvernamentală” și despre „zona de remanieri.

Cât despre discuția cu președintele Klaus Iohannis, avută înainte de a se vedea cu șeful său de partid, Tudose a precizat, în treacăt, că a vrut să afle dacă șeful statului „este dispus săptămâna aceasta pentru a semna actele” (actele privind remanierea, probabil - n.r.) și despre situația de la Varna.

Şedinţa informală de la sediul PSD a durat două ore şi jumătate şi la ea au luat parte preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose, preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, vicepremierul Marcel Ciolacu, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, şi liderul PSD Olt, Paul Stănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri