Turcan: Aleşii locali sunt mai prost plătiţi decât propriii angajaţi

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan fb

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi, la Parlament, că era „absolut firesc” ca liberalii să propună majorarea indemnizaţiilor aleşilor locali cu 30%, în condiţiile în care, în urma unei „degringolade” în privinţa creşterii veniturilor din sistemul public, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene au ajuns să fie mai prost plătiţi decât proprii angajaţi.

raluca turcan fb

Era absolut firesc în România ca un partid care militează pentru administraţie eficientă, un partid care este un exemplu de administraţie publică eficientă să militeze şi să sprijine o salarizare decentă a primarilor care în urma unei degringolade în privinţa majorărilor salariale din sistemul public au ajuns să fie mai prost plătiţi decât proprii angajaţi”, a precizat Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că, „dacă de la cap se împute managementul politic şi decizia este proastă, toată comunitatea are de suferit”.

Prima măsură a PSD ar fi trebuit să fie aceasta. PNL a spus răspicat, încă din perioada de campanie, şi ni s-a părut absolut firesc ca odată ajunşi în Parlament, să milităm pentru această măsură”, a conchis Raluca Turcan.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 9/2017 prin care indemnizaţiile consilierilor locali şi judeţeni, primarilor şi viceprimarilor şi preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene sunt majorate cu 30% a fost adoptat, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 212 voturi „pentru”, 33 de voturi „împotrivă” şi 8 abţineri.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri