Turcan: "Nu mă văd niciodată strigând la portavoce la tribuna Parlamentului"

Data publicării:
raluca turcan fb 1

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, critică modul în care s-au manifestat deputaţii USR în Parlament, miercuri, când aleşii PSD şi ALDE au obstrucţionat în plen opoziţia şi au votat la foc automat amendamente la una din legile justiţiei.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Pe cel mai important aspect din Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, PSD a dat lovitura de grație, USR făcea poze la balcon și se lupta cu PNL, PNL a votat împotrivă. Voi apreciați cum trebuie făcută opoziția!", scrie prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Critica voalată adusă colegilor de opoziţie din USR, pentru modul în care aceştia au făcut opoziţie la şedinţa de plen de miercuri, nu a rămas însă netaxată. Dovadă numeroasele comentarii la postarea lui Turcan, în care liberalii sunt criticaţi pentru pasivitate în şedinţa de plen din Camera Deputaţilor, în care PSD şi ALDE au votat la foc automat amendamentele la Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor. 

Câteva dintre aceste comentarii au primit răspunsuri de la Raluca Turcan, deputatul liberal continuând să ia distanţă de metodele folosite de USR şi cu această ocazie. "Nu a părăsit nimeni sala. Fiecare partid militează după propriul profil. Nu putem fi toți la fel. Nu mă văd niciodată strigând la portavoce la tribuna Parlamentului. Am stat însă în sală până la ultimul vot. Important este ca opoziția să fie unită. Adversarul românului cinstit este PSD", a fost una din replicile lui Turcan. "Am fost în Parlament, am votat împotriva legilor negre. Nu am ieșit pentru a da bine la TV, am luptat în Parlament", a sunat un alt răspuns.

Apel la calm de la tribuna Parlamentului

Poziţia exprimată pe Facebook de deputatul Raluca Turcan vine în completarea intervenţiei acesteia de miercuri, din şedinţa de plen. 

O intervenţie scurtă, care a sunat astfel: „Ce mesaj transmitem azi din această instituție? Cum arată România reprezentanților care sunt astăzi în majoritatea de guvernare? (...) Facem un apel la calm. Nu înseamnă că cei care sunt în fața noastră sunt hoți, nu înseamnă că toți cinstiții sunt aici la tribună”, spunea de la tribună deputatul PNL, în aplauzele sălii și arătând spre majoritatea PSD-ALDE-UDMR din bănci, respectiv spre reprezentanții USR care protestează. Până să-i fie închis microfonul a mai reuşit să facă „un apel la rațiune și la înțelepciune”.

Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată, miercuri, pe articole, într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore. Votul final a fost însă amânat pentru că PSD - ALDE - UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă. Detalii privind desfăşurarea evenimentelor pe parcursul zilei de ieri şi suita de scandaluri care le-a însoţit AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri