UDMR e membră a popularilor europeni, dar e la guvernare cu stânga în România 

Data publicării:
UDMR

Europarlamentarii UDMR spun că nu au primit reproşuri din partea colegilor popular-europeni pentru că, în ţară, Uniunea este la guvernare alături de PSD. Ei spun că alianţe de guvernare formate din partide de dreapta şi de stânga există şi în Germania şi Austria.

Eu cred că sensul activităţii politice şi acţiunii partidelor este acela de a asigura îndeplinirea programelor proprii în favoarea cetăţenilor pe care îi reprezintă. Nu văd nicio contradicţie că suntem membri ai familiei PPE la nivel european şi că la nivel naţional, în România, avem o înţelegere, o coaliţie de guvernământ”, spune Iuliu Winkler, europarlamentar UDMR.

În teritoriu, UDMR a început să bată palma cu partidele de dreapta. La Cluj, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vakar Istvan, a preluat, cu ajutorul consilierilor PNL şi PDL, atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, arestat preventiv.

Întrebat dacă are intenţia de a face negocieri şi cu UDMR, în contextul în care deja se întrevedea o colaborare la nivel european, Eugen Nicolăescu, vicepreşedinte PNL, a declarat: „Nu am luat în discuţie o asemnea ipoteză, dar, din câte ştiu, la nivel local, asemenea discuţii sunt permise, cel puţin în PNL, de o hotărâre mai veche a partidului. Şi la PDL este permisă o astfel de abordare.”

UDMR are în guvern doi miniştri, pe Attila Korodi la Mediu şi pe Kelemen Hunor la Cultură. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri