UDMR ia în calcul ieșirea de la guvernare. Președintele CJ Harghita: Votanții maghiari ne-au arătat încotro să mergem

Data publicării:
csaba borboly

Potrivit acestuia, in urmatorii doi ani UDMR trebuie sa lucreze la unificarea interna a uniunii maghiarilor, deoarece 500.000 de mii de votanti maghiari stiu ce vor. Procesul de reforma trebuie pornit din interior, potrivit politicianului din Harghita, care crede ca multe lucruri nu pot continua ca si pana acum, adaugand ca "incepe o noua era, trebuie sa privim realitatea, trebuie sa dezbatem problemele". In opinia lui Borboly raspunsul la intrebarea “pe ce cale vom continua” nu trebuie cautat cu PSD, ci schimbarea trebuie realizata pe baza votului exprimat de cetatenii maghiari.

„Acum nu se merita a inainta politicieni pe functii de putere, votul de duminica a fost exprimarea unei opinii despre politicieni iar vointa poporului este lege. Trebuie sa reformam si din punct de vedere al continutului” – a mai declarat Borboly Csaba, citat de Hotnews.

Voturile maghiarilor au fost despre pozitia UDMR de a fi sau nu la guvernare a reiterat Borboly, care a subliniat ca trebuie de apreciat faptul ca Romania si-a aratat o nou fata, atunci cand a ales un presedinte sas si protestant. UDMR a luat o decizie buna atunci cand a lasat la latitudinea fiecarui maghiar sa voteze, pentru ca astfel a mai recuperat din pierderea increderea provocata anterior.  

Şi preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a vorbit despre ieşirea uniunii de la guvernare. "In acest moment sunt disctii informale in UDMR si se va lua o decizie", a declarat, pentru Hotnews, primarul municipiului Sfântu Gheorghe.

El a enumerat 3 motive pentru care considera ca UDMR trebuie sa iasa de la Guvernare:  

  • "Comunitatea maghiara a dat un mesaj foate clar ca nu vrea ca UDMR sa stea alaturi de PSD (prin votul negativ primit de Victor Ponta in secuime).

  • Sunt si chestiuni de moralitate politica si de principii - cei de la PSD, intre cele doua tururi, in Secuime, au trimis mii de fluturasi cu Kelemen Hunor si Marko Bela , fara ca ei sa stie. A fost un gest extrem de revoltator al PSD si acest lucru trebuie sanctionat.

  • Faptul ca acest guvern a obstructionat votul in strainatate tine de principiile democratice si nu putem fi solidari cu un astfel de guvern".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri