UDMR îi răspunde lui Dragnea: Au jurat şi alţii pe Biblie

Data publicării:
liviu dragnea fb

Preşedintele executiv al UDMR Kovacs Peter spune că formaţiunea este deschisă întotdeauna discuţiilor despre formarea unei alianţe de guvernare. Şi tot el îi atrage atenţia lui Liviu Dragnea că alţi politicieni au jurat pe Biblie că nu vor face alianţe cu UDMR pentru ca după aceea să guverneze împreună. Replica vine după ce liderul PSD a declarat ferm că nu vrea o alianţă cu UDMR după alegerile din 11 decembrie.

Preşedintele PSD şi-a exprimat clar opţiunile cu privire la politica de alianţe a partidului, în vederea formării unui viitor Guvern.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: „Eu nu vreau să facem alianţe cu UDMR la guvernare. Punct. Eu cred şi sper că românii vor acorda suficiente voturi PSD şi colegilor de la ALDE în aşa fel încât împreună să guvernăm România.”

Liderii UDMR nu-şi fac griji. Ei atrag atenţia că toate partidele au apelat la UDMR atunci când au avut nevoie de sprijin politic pentru formarea majorităţii în Parlament.

Kovacs Peter, preşedinte executiv UDMR: „Acum câţiva ani, un alt preşedinte de partid, la o emisiune, în direct, a pus mâna pe Biblie şi a jurat că nu va guverna cu UDMR. Şi după câteva luni am format împreună cu dânsul un Guvern şi am avut o colaborare foarte bună. Eu nu sunt sigur că ajută aceste declaraţii tranşante, noi întotdeauna lăsăm o uşă deschisă.”

PSD şi UDMR au colaborat după ruperea USL şi au susţinut Guvernul Victor Ponta. Reprezentanţii formaţiunii maghiare au ieşit de la Guvernare după eşecul lui Victor Ponta la prezidenţialele din 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri