UDMR îşi declară sprijinul pentru viceprimarul Clujului

Data publicării:
anna horvath

UDMR se declară consternată că DNA a deschis o acţiune penală împotriva viceprimarului Clujului, Ana Horvath, şi îşi declară încrederea şi susţinerea pentru aceasta, arătând că este un politician care, timp de foarte mulţi ani, a activat în interesul comunităţii maghiare cu onestitate şi respect pentru litera legii, potrivit News.ro.

anna horvath

„Uniunea Democrată Maghiară din România a aflat cu consternare faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis o acţiune penală împotriva d-nei Horváth Anna, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Uniunea este solidară cu Anna Horváth şi îşi exprimă încrederea şi susţinerea faţă de viceprimarul Clujului, deoarece este vorba despre un politician care, timp de foarte mulţi ani, a activat în interesul comunităţii maghiare cu onestitate şi respect pentru litera legii”, se arată într-un comunicat al UDMR semnat de către preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Conform sursei citate, UDMR aşteaptă finalizarea cât mai curând a anchetei organelor de justiţie şi îşi exprimă încrederea fermă că rezultatul cercetării va demonstra nevinovăţia viceprimarului Clujului.

„Până atunci, însă, considerăm că prezumţia de nevinovăţie i se cuvine şi viceprimarului municipiului Cluj-Napoca. Totodată, considerăm că, într-un stat de drept, este de aşteptat ca în mass-media să nu fie promovate ipoteze care nu corespund realităţii. Astfel de practici încalcă principiile democraţiei”, se mai arată în comunicat.

Procurorii DNA au făcut luni percheziţii la Primăria Cluj-Napoca, la biroul şi domiciliul viceprimarului Horvath Anna, la Direcţia de Urbanism a Primăriei, la sediul UDMR Cluj şi la locuinţele a doi consilieri personali ai viceprimarului, iar ciceprimarul Horvath Anna a fost audiată la DNA Cluj timp de aproximativ două ore, într-un dosar privind nereguli în finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016.

Marţi dimineaţă, DNA a anunţat că Horváth Anna, viceprimarul din Cluj-Napoca, a fost plasată sub control judiciar, pentru trafic de influenţă, fiind suspectată că a făcut demersuri pentru avizarea unui proiect imobiliar în care avea interese un om de afaceri, în vederea obţinerii de foloase care să o ajute în campania electorale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri