UDMR primește trei posturi de prefect. Maghiarii au negociat și cinci funcții de subprefect

Data publicării:
kelemen crop-1

Potrivit ziarului Gândul, maghiarii vor avea posturile de prefect în Braşov, Harghita şi Mureş, dar şi mai multe funcţii de subprefect. Instalarea lor la putere a iscat deja nemulţumirea Forumului Civic al Românilor din Secuime.

Prefecţii din Braşov, Harghita şi Mureş vor fi ai Uniunii. În schimb, UDMR a renunţat la postul de reprezentant al Guvernului în teritoriu pentru Covasna.

În urma negocierilor pentru intrarea la guvernare, ei au mai primit şi cinci posturi de subprefect. Maghiarii şi-au îndeptat atenţia către judeţele Bihor, Sălaj, Satu-Mare, Cluj şi Timiş sau Hunedoara.

În admnistraţia centrală, UDMR va nominaliza 14 secretari de stat. Ei vizează ministerele Culturii, Dezvoltării Regionale, Economiei , Finanţelor, dar şi conducerea câtorva dintre agenţiile şi autorităţile naţionale eliberate de liberali.

Pe de altă parte, readucerea maghiarilor la guvernare a provocat un protest al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş. Într-un comunicat al acestora, Victor Ponta este acuzat că s-a lăsat şantajat de UDMR.

Considerăm că noua formulă guvernamentală a lui Victor Ponta este un atac la stabilitatea politică românească prin condiţiile ruşinoase pe care le-a acceptat din partea UDMR. Prin această acceptare a condiţiilor propuse de UDMR se creează premisele pentru realizarea proiectelor separatiste şi a celor care urmăresc federalizerea României, deci o instabilitate pe termen lung a vieţii naţionale româneşti” se spune în protestul semnat de organizaţiile românilor din secuime. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri