UDMR şi PCM îşi unesc forţele în alegeri

Data actualizării: Data publicării:
kelemen hunor - fb (1)

Partidul Civic Maghiar va primi două locuri eligibile pe listele UDMR, unul în județul Covasna și celălalt în județul Mureș. „Este o premieră faptul că vom merge în alegeri împreună cu PCM-ul”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, scrie Agerpres. Acesta a mai spus şi că formaţiunea sa îşi doreşte să facă parte din viitoarea coaliţie de guvernare.

kelemen hunor - fb (1)

„Oferim acestui partid două locuri eligibile pe listele noastre, ei urmând să candideze sub sigla UDMR. Am mai făcut anul acesta încă un pas prin care încercăm să întărim solidaritatea internă, lucru pe care îl consider extrem de important. Nu este însă vorba de o alianță, ci de un acord pe care l-am parafat săptămâna trecută, în urma căruia PCM va primi două locuri eligibile pe listele noastre, unul în județul Covasna și unul în județul Mureș”, a precizat Kelemen Hunor.

În acelaşi timp, liderul maghiar a spus şi că este convins că după alegerile din 11 decembrie va exista o coaliție de guvernare din care UDMR dorește să facă parte. „Va exista un compromis, dar aceasta este logica participării la procesul electoral, să participi și să faci parte din executiv. Deci în mod evident ne dorim să facem parte din coaliția care se va afla la guvernare, dar nu oricum și nu în orice condiții”, a adăugat Kelemen Hunor. „Dacă găsiți o formațiune politică sau un partid care să spună că participă la alegeri ca să fie în opoziție, acesta este un lucru neadevărat. Pentru că participi la alegeri, atât la locale, cât și la parlamentare, ca să îți pui în practică programul tău politic, cel puțin într-o oarecare măsură”, a argumentat preşedintele UDMR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri