Ultima zi de pace electorală

Data publicării:
candidati grafica buletin de vot

 

Neoficial, campania electorală a început de multă vreme. Unii dintre prezidenţiabili şi-au lansat deja candidaturile, mai mult sau mai puţin fastuos... alţii urmează să şi le lanseze...

Până acum, temele candidaţilor au fost paralele cu agenda prezidenţială.

S-a discutat foarte putin spre deloc despre oferte şi programe electorale şi mai mult despre spioni, servicii de informaţii, presiuni politice asupra jurnaliştilor sau dosare penale.

Ei bine, de la noapte, de la ora 00:00 şi până pe 1 noiembrie dimineaţa, la ora 7.00 ne vom afla oficial în campanie electorală.

Turul întâi al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 2 noiembrie iar pe buletinele de vot vor fi 14 candidaţi.

Biroul Electoral Central a stabilit si ordinea din buletine.

Primul candidat este Hunor Kelemen, din parte Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

Cu numărul 2 pe buletinul de vot - candidatul Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL, Klaus Iohannis.

Dan Diaconescu este următorul candidat pe buletinul de vot, din partea PPDD.

El este urmat de Victor Ponta, prezidenţiabilul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC.

Pe locul 5, pe buletinul de vot este William Brânză, de la Partidul Ecologist Roman, urmat de Elena Udrea, care candidează din partea Partidului Mişcarea Populară.

Al şaptelea candidat pe buletinul de vot este Mirel Mircea Amariței, din partea partidului PRODEMO, al optulea este Teodor Meleșcanu, candidat independent, al nouălea este tot un independent - Gheorghe Funar, iar al zecelea Zsolt Szilagyi, ce candidează din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania.

A 11-a pe buletinul de vot este independenta Monica Mocovei. Ea e urmată de Constantin Rotaru, de la Partidul Alternativa Socialistă.

Al 13-lea candidat este tot un independent - este vorba despre Călin Popescu Tăriceanu, iar al 14-lea este candidatul Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri