Un consilier al lui K. Iohannis intervine în scandalul de la TVR

Data actualizării: Data publicării:
dan andrei muraru consilier prezidential fb

Anularea unei emisiuni TVR al cărei invitat era premierul Dacian Cioloş s-a transformat într-un scandal politic. PNL acuză conducerea postului public că ascultă de ordinele PSD. În dezbatere intră şi un consilier al preşedintelui Klaus Iohannis. Dan-Andrei Muraru spune, într-un mesaj pe Facebook, că TVR nu are memorie bună şi reamintelte că o emisiune similară, în care invitat era premierul Victor Ponta, a fost difuzată în campania electorală pentru prezidenţiale, din 2014. Diferenţa ar fi, spune consilierul prezidenţial, că actualul premier nu este candidat.

dan andrei muraru consilier prezidential fb

Dan-Andrei Muraru, consilier prezidenţial pentru relații cu autoritățile publice și societatea civilă:

Îmi aduc aminte de o istorie din campania pentru prezidențiale din 2014. Eram pe atunci membru al Consiliului de Administrație al TVR. Cu o săptămână înainte de primul tur al prezidențialelor, domnul Victor Ponta, candidat oficial al alianței PSD-UNPR-PC, este invitat la emisiunea «Viața satului». Așadar, în plină campanie electorală. Subliniez că domnul Ponta refuzase să participe la vreo dezbatere electorală la TVR, dar atașat de «Viața satului», nu a putut ceda ispitei de a aduna o mică recoltă de voturi. Evident, era, din punctul meu de vedere, o încălcare a dispozițiilor CNA cu privire la emisiunile electorale. Unii oameni din conducerea TVR mizau deja pe «viitorul președinte». Au trecut alegerile și nimeni nu a fost sancționat. Ba mai mult, CNA a decis la câteva luni distanță că nu era nici o încălcare a legii.

Astăzi, TVR a refuzat să difuzeze o emisiune cu premierul Dacian Cioloș tocmai pentru a nu încălca dispozițiile CNA. Diferența fundamentală față de episodul din 2014 este că premierul nu reprezintă nici un partid și nu candidează. Și mai mult, chiar CNA ne-a spus că ar fi în regulă o asemenea participare la «Viața satului». Și atunci de ce n-ar fi în regulă emisiunea cu premierul Cioloș?

Se pare că la TVR cineva iar face pronosticuri electorale.”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri