Un deputat anunţă că va intra în greva foamei şi va dormi în faţa biroului lui Liviu Dragnea

Data publicării:
flori-roman-parlamentare-alba24

Deputatul PNL de Alba Florin Roman a anunţat, joi, că va intra în greva foamei la începerea noii sesiuni parlamentare în semn de protest pentru că proiectele propuse de administraţia locală din Alba Iulia pentru Centenarul Marii Uniri nu sunt finanţate şi sunt ignorate de Guvern. Parlamentarul a mai spus că dorește să îşi amplaseze un cort pe holul Parlamentului, în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, scrie News.ro. „În timp ce Alba Iulia este abandonată de Guvern, Vrancea lui Oprişan primeşte 4,5 milioane de euro prin HG!”, afirmă el.

Florin Roman a declarat că a anunţat Secretariatul General al Camerei Deputaţilor că doreşte să intre în greva foamei la începerea noii sesiuni parlamentare în semn de protest pentru că proiectele propune de administraţia locală din Alba Iulia pentru Centenar nu sunt finanţate şi sunt ignorate de Guvern.

El a spus că doreşte să îşi amplaseze un cort în care să stea în timpul nopţii pe holul Parlamentului, în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.

„Decizia mea este de a intra în greva foamei în Parlament pentru o cauză, nu pentru altceva. Am anunţat Secretariatul General al Camerei Deputaţilor ca voi începe acest demers în 18 septembrie, pentru că doresc să particip la începerea noului an şcolar, fiind şi eu tată. Voi protesta în Parlament, în mod civilizat, iar în măsura în care voi putea fizic, voi participa la lucrările Parlamentului. Protestul va fi unul la vedere, transparent, onest! Am fost contactat de mai mulţi patrioţi care doresc sa se alăture protestului. Este o decizie care aparţine fiecăruia. Să sperăm că bunul Dumnezeu va da mintea cea de pe urmă decidenţilor!”, a spus Florin Roman.

El a afirmat că este nemulţumit că proiectele importante care ar trebui să se facă în Alba Iulia pentru Centenarul Marii Uniri trenează şi nu sunt finaţate de Guvern.

„Din păcate, lucrurile trenează: Monumentul Unirii este incert, clădirile istorice sunt nefinanţate, cu excepţia Sălii Unirii (prinsă pe PNDL pe vremea tehnocraţilor), nu există un calendar oficial de evenimente, pentru că ministrul Lucian Romaşcanu urmăreşte încredinţări directe şi întârzie punerea la dispoziţie a proiectelor depuse, nu avem buget, practic, nu avem nimic, decât vorbe şi promisiuni. În schimb, ne jucam de-a logo şi tipărim promoţionale! Cel mai grav lucru este însă tentativa de rescriere a istoriei naţionale, de către un guvern anti-românesc, prin încercarea de a pune Alba Iulia, Capitala Marii Uniri, într-un rol decorativ. Epicentrul evenimentelor este mutat spre Bucureşti! În timp ce Alba Iulia este abandonată de Guvern, Vrancea lui Oprişan primeşte 4,5 milioane de euro prin HG! De 27 de ani, 1 Decembrie este sărbătorită, în principal, la Alba Iulia, un lucru normal. 1 Decembrie nu este doar sărbătoarea naţională a celor din Alba Iulia este sărbătoarea românilor de pretutindeni” a mai spus Florin Roman.

Parlamentarul a explicat că a încercat să prezinte aceste proiecte Guvernului, a încercat să poarte un dialog, însă nu s-a întâmplat nimic, astfel încât a decis să recurgă la greva foamei ca formă extremă de protest.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri