Un fost colaborator din Teleorman al lui Dragnea, numit la conducerea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat

Data actualizării: Data publicării:
grindeanu dragnea inquam crop
Foto: Inquam Photos

Dorin-Sandu Voicu a fost numit, luni, prin decizia premierului Sorin Grindeanu, preşedinte cu rang de secretar de stat al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale. Voicu a fost, timp de 20 de ani, şeful structurii teritoriale a Administraţiei din judeţul Teleorman, informează News.ro.

grindeanu dragnea inquam crop
Foto: Inquam Photos

Dorin-Sandu Voicu a ocupat, între 1995 şi 2015, funcţia de şef al structurii din Teleorman a Administraţiei Rezervelor de Stat, iar o vreme a fost director- general interimar la Apele Române.

Tot prin decizie a lui Sorin Grindeanu, şefia Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale a fost preluată de către Aurel Gheorghe, care a mai condus ANRM până în 2015.

În funcţia de secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului a fost numită Gabriela-Maria Podaşcă (32 de ani). Ea a fost consilierul personal al lui Victor Ponta în 2008-2009, perioada în care acesta ocupa funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentului. În 2009-2012 a fost consilier în cadrul grupului parlamentar al PSD. În 2012 a fost aleasă deputat, dar la alegerile din 11 decembrie 2016 nu a reuşit să obţină un nou mandat.

La Ministerul Afacerilor Interne a fost numit secretar de stat Mihai-Dan Chirică, care până acum a activat în MAI la Direcţia Audit Public Intern. 

Deputatul Adrian-Ionuţ Gâdea, fost preşedinte al CJ Teleorman, numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale

Deputatul Adrian-Ionuţ Gâdea, fostul preşedinte al CJ Teleorman, este unul dintre cei patru secretari de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale numiţi, luni, de către premierul Sorin Grindeanu. Cum demnitatea de parlamentar este incompatibilă cu funcţia de secretar de stat, Gâdea va trebui să demisioneze din Camera Deputaţilor.

Adrian-Ionuţ Gâdea a activat în Organizaţia de tineret a PSD Teleorman, în perioada când preşedintele organizaţiei judeţene a partidului era Liviu Dragnea. După alegerea acestuia din urmă ca deputat, în iarna anului 2012, Gâdea a preluat funcţia de preşedinte al CJ Teleorman. După alegerile locale din vara lui 2016, Gâdea a fost reales preşedintele CJ, dar la alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost ales parlamentar, de pe locul 2 al listei PSD pentru Camera Deputaţilor din judeţ, imediat după Liviu Dragnea.

Al doilea post de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale îi revine Laurenţiu-Adrian Neculaescu, actualmente consilier local la Târgovişte. El a activat în domeniul fondurilor europene pentru POS Mediu.

Înainte de a fi numit secretar de stat, Virgil-Alin Chirilă a fost director executiv adjunct al Direcţiei Cooperare Regională din cadrul CJ Mehedinţi.

Ce-al patrulea secretar de stat numit de Grindeanu, Luminiţa Zezeanu, a fost selectată dintre cadrele ministerului, ea fiind şefa Direcţiei Autorizare Programe. 

Secretarul general al PSD, Marian Neacşu, a devenit consilier onorific al lui Sorin Grindeanu pentru relaţia cu Parlamentul

Marian Neacşu a fost desemnat, prin decizie a lui Sorin Grindeanu, consilier onorific al premierului în domeniul relaţiei cu Parlamentul. Deputat de Ialomiţa în legislaturile 2008-2012 şi 2012-2016, Neacşu are o condamnare de 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese.

În legislatura trecută, Marian Neacşu a fost lider de grup al deputaţilor PSD, apoi chestor al Camerei. În februarie 2016, a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese din motiv că şi-a angajat fiica la biroul parlamentar. După ce a fost condamnat, Neacşu nu a mai candidat pentru un al treilea mandat, dar rămâne secretarul general al PSD.

Cântăreţul de muzică populară Alexandru Pugna a fost desemnat, prin decizie de prim-ministru, secretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale. Absolvent de teologie pastorală ortodoxă, Pugna s-a implicat în politică încă din anii 90, iar din 2012 este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud din partea PSD.

Printre numirile făcute luni de Sorin Grindeanu se află şi cea a lui Dan Dumitrescu secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. De profesie medic, Dumitrescu s-a specializat în chirurgia plastică, estetică şi reconstructivă.

Fostul senator UNPR Marian Vasiliev va prelua postul de vicepreşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului. Vasiliev a fost liderul facţiunii din UNPR care a încercat să blocheze fuziunea partidului cu PMP.

 

Fosta preşedintă a CSM Oana Schmidt-Hăineală a fost numită secretar de stat în Ministerul de Justiţie

Fosta preşedintă a CSM Oana Schmidt-Hăineală a fost numită de către Sorin Grindeanu secretar de stat în Ministerul de Justiţie, premierul semnând totodată deciziile de numire în aceeaşi calitate a lui Constantin Sima şi Sofiei Mariana Moţ.

Deciziile de numire au fost publicate, luni, în Monitorul Oficial.

Guvernul a abrogat, pe 6 ianuarie, hotărârea de guvern prin care fosta şefă a CSM Oana Schimdt Hăineală a fost numită în Oficiul de Combatere a Spălării Banilor, unde a fost desemnată de Dacian Cioloş, motivând o "stare de incompatibilitate", şi a decis ca în locul ei să fie numit Constantin Cătălin Radu, secretar general al Ministerului Justiţiei.

Decizia a fost luată ca urmare a "cererii exprese a doamnei Oana–Andrea Schmidt-Hăineală formulată la data de 5 ianuarie 2017 şi adresată Ministerului Justiţiei", mai spune Guvernul.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a cerut secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) detaşarea judecătoarei Sofia Mariana Moţ şi a procurorului Constantin Sima pentru ocuparea funcţiilor de secretari de stat în minister.

Procurorul Constantin Sima are o vechime în magistratură  de 30 de ani şi ocupă funcţia de procuror-şef al Serviciului de resurse umane, documentare şi statistică judiciară din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Sofia Mariana Moţ este judecător în cadrul Curţii de Apel Craiova, secţia a a II-a civilă. Potrivit presei locale, Mariana Moţ este mama fostului deputat PSD de Olt, Emil Moţ şi o apropiată a fostului şef al Consiliului Judeţean/PSD Olt - Paul Stănescu, actual deputat PSD.

Ea a absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în 1982, a activat ca jurist în cadrul Consiliului Popular Judeţean Olt până în 1983, a fost jurist la Direcţia Financiară Olt şi din 1993 a fost numită judecător la Judecătoria Slatina.

Din 2004 activează la Curtea de Apel Craiova.

(sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...