Un nou scandal în comisiile de buget-finanțe. De data aceasta pe tema bisericilor

Data publicării:
plen parlament inquam photos-1

Scandalul a pornit după ce deputatul liberal Vasile Horga a cerut bani pentru reabilitarea unei mănăstiri din judeţul natal, Dâmboviţa .

Vasile Horga: „Noi am cerut bani, şi nu mulţi bani, 2 mii de lei, pentru un complex istoric care adăposteşte capul primului întregitor al acestei ţări, primul care a creat românismul în această ţară a fost Mihai Viteazu.”

Şeful comisiei a cerut respingerea amendamentului din motive procedurale.

Viorel Ștefan: „Vă reproşez faptul că dumneavoastră ne certaţi că n-am luat în dezbatere un amendament pe care nu l-aţi depus şi l-am primit... Băi oameni buni, eu am centralizatorul aici, a fost depus, eu am un centralizator aici, arătaţi-mi şi mie unde e amendamentul. Nu legea bugetului aprobă o astfel de chestiune, oameni buni.”

Vasile Horga: „La poziţia respectivă în bugetul lor nu există niciun leu şi atunci aceşti 2.000 de lei să fie trecuţi în poziţia asta. Atunci domnul secretar general ştie despre ce e vorba şi o să finanţeze.”

Viorel Ștefan: „Domnul coleg, atunci învăţaţi şi dumneavoastră să faceţi amendamentul care trebuie sa sune aşa.”

Vasile Horga: „Ce sunteţi aşa de înverşunat domnule preşedinte? Ce atâta înverşunare împotriva unei chestiuni..?”

Viorel Ștefan: „Pentru că sunteţi total incorect în abordare, de câte ori deschideţi gura ne faceţi nouă procese de intenţie, în condiţiile în care cel care este vinovat sunteţi dumneavoastră.”

După minute bune de certuri, amendamentul a fost admis de majoritatea senatorilor şi deputaţilor din comisiile reunite de buget finanţe. Ulterior aceştia şi-au dat seama că propunerea viza de fapt o sumă de 2 milioane de lei pentru reabilitarea mănăstirii. După mai multe consultări, deputatul PNL Vasile Horga şi-a retras amendamentul, iar bugetul Secretariatului General al Guvernului a trecut fără acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri