Un secretar de stat îl apără pe Năstase. Deși l-a jignit, se bucură că l-a remarcat

Data actualizării: Data publicării:
mircea irimie

Mircea Irimie, fost deputat ALDE și actual secretar de stat, este de partea lui Ilie Năstase în scandalul în care fostul tenisman este acuzat că le-a jignit pe Serena Williams și pe componentele echipei de Fed Cup a Marii Britanii. Într-o postare pe Facebook, acesta spune că îl apreciază mult pe Năstase și recunoaște că nu s-a simțit jignit când acesta l-a întâmpinat cu „Ce faci grasule?”. Dimpotrivă, secretarul de stat (în foto, lângă Năstase) se bucură că fostul mare sportiv l-a băgat în seamă și că și-a adus aminte de el.

mircea irimie

Postarea de pe Facebook a secretarului de stat Mircea Irimie:

Respect pentru Ilie Năstase 
Unii îl susțin iar alții îl contestă. Unii îl respectă iar alții îl ponegresc. Nimeni nu este perfect și cu toții suntem supuși greșelilor. Dar eu cred că Ilie Năstase este o emblemă a sportului românesc, un artist al tenisului și un mare campion. Este un bun român și un mare patriot. Vorbește foarte direct și spune lucrurilor pe nume în modul cel mai sincer. Chiar dacă a fost Senator în Parlamentul României, niciodată nu a avut un discurs politic dulce, uns cu miere și modelat ca să dea bine. Ilie Năstase este și va fi întotdeauna Ilie Năstase. 
Dragi prieteni, am avut plăcerea de a mă cunoaște și de a colabora în Parlamentul cu Ilie Năstase și s-a comportat întotdeauna ca un om respectuos și modest. Mai mult decât atât, în vinerea mare dinaintea Paștilor, așteptând în aeroport la Otopeni să mă îmbarc în avionul de 21 și cinsprezece spre Cluj, povestind cu două cunoștințe din Turda, la un moment dat cineva m-a bătut puternic pe umăr. Când m-am întors era Ilie Năstase care râzând m-a întrebat simplu: CE FACI GRASULE ? 
Trebuia să mă supăr? Nu. În nici un caz. M-am bucurat mult că m-a remarcat și a venit să mă salute. Sunt convins că nu mai știa cum mă cheamă dar a avut politețea să vină și să mă salute și să rămână să povestim 10 minute. Bineînțeles, în stilul lui. Nu doar că nu m-am supărat dar pentru mine a fost o mare bucurie și o onoare în același timp. 
De aceea am să îl respect întotdeauna pe Ilie Năstase și sunt mândru că am avut privilegiul de a-l cunoaște.”

Săptămâna trecută, în timpul unei conferințe presă în care Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase a comentat despre copilul nenăscut al americancei: „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?”. De aici un întreg scandal în presa internațională. Iar acesta a fost doar începutul. În timpul meciului de Fed Cup dintre Sorana Cîrstea și Johanna Konta, Ilie Năstase a fost dat afară din teren de arbitru pentru că i-ar fi adresat vorbe grele jucătoarei britanice, arbitrului și căpitanului nejucător al echipei adverse.

Citiți și:

Serena Williams, răspuns dur după comentariile cu tentă rasistă ale lui Ilie Năstase

Fed Cup tensionat | Ilie Năstase, dat afară de la meci, Konta a ieșit din teren în lacrimi

Ilie Năstase: Aduceţi-i aminte Serenei ce spunea tatăl ei despre Irina Spîrlea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri