Un singur cabinet parlamentar pentru deputații USR

Data actualizării: Data publicării:
parlament

Parlamentarii USR de Bucureşti vor să reinventeze ideea de cabinet parlamentar. Vor să pună la comun banii pe care îi primesc de la Camera Deputaţilor şi să îşi facă un singur cabinet, unde să lucreze toţi. Aşa vor reuşi să îşi împartă chiria, utilităţile, dar şi angajaţii.

Ideea de la care pleacă aleşii USR este simplă: fiecare este specialist într-un anumit domeniu, iar bucureştenii care vor veni în audienţă pot beneficia de expertiza tuturor parlamentarilor şi nu doar a unuia.

Oana Bîzgan, deputat USR: „O să plătim chiria împreună, o să plătim utilităţile împreună, cel mai probabil o să avem un secretariat comun care o să ne ajute pe fiecare dintre noi. Şi, bineînţeles, o să avem şi consilieri cu care în mod specific dorim să lucrăm dar care practic nu vor deservi doar un parlamentar”.

Practic, pe lângă consilierii personali, vor avea şi angajaţi care vor lucra pentru toţi parlamentarii pe diverse domenii de activitate. Deputatul Tudor Pop face parte din comisia de sănătate. Mai are alţi doi colegi parlamentari care activează în aceaşi comisie aşa ca s-au gândit ca mai bine lucrează împreună decât separat.

Tudor Pop, deputat USR: „Să punem resursele pe care le avem la comun şi în felul acesta am decis să luam un specialit în comunicare care să ne ajute şi un specialit în domeniu, în sănătate care la fel sa ne ajute în amendametele şi proiectele de lege şi tot ceea ce vom face în acest domeniu”.

Noul birou parlamentar ar urma să fie amenajat în viitorul sediu pe care USR ar trebui să îl primească de la regia protocolului de stat. Până atunci, aleşii USR au început să caute oameni specializaţi în diverse domenii pentru a-i angaja.

Cristina Prună, deputat USR: „Avem şi oameni care ne-au trimis deja candidaturi, pe care le studiem, am lansat şi un apel pe Facebook către oameni cu diferite competenţe, pe sănătate, pe economie, pe finanţe să vină alături de noi”.

Dacă, din diverse motive, ideea lor nu se va materializa parlamentarii spun că îşi vor face cabinetele parlamentare în actualele sedii ale partidului din cele şase sectoare ale Capitalei. Fiecare parlamentar primeşte lunar 11 mii de lei pentru funcţionarea cabinetului parlamentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri