Unde au lucrat parlamentarii înainte de a ajunge senatori și deputați

Data publicării:
vponta

Instalatori, şefi de fermă, barmani, tâmplari sau zilieri prin alte ţări au ajuns în parlament. Şi nu în vizită, ci cu mandate de senatori şi deputaţi. Spun că toate aceste experienţe le-au fost de folos în cariera din forul legislativ şi că nu le este ruşine cu meseriile pe care le-au avut.

Mihai Aurelian este deputat de Diaspora. Îşi aduce aminte cu nostalgie de începuturile sale în Spania.

Mihai Aurelian: „Cred că ceea ce face orice alt român care pleacă acolo, muncind evident şi în tâmplărie, şi în construcţii şi în contabilitate. Am făcut tot felul de joburi, vopsitor”.

Gabriela Anghel a fost profesoară de engleză şi franceză, după care a plecat să muncească pe un vas de croazieră. A lucrat pentru o firmă din Miami aproape patru ani, unde a fost pe rând barman, consilier de vânzări produse de lux şi ofiţer resurse umane.

 

Gabriela Anghel, deputat neafiliat: „Nu am plecat pentru că nu aveam un venit stabil, ci am plecat mai mult pentru că am dorit să îmi fac propriul business şi mi-am dat seama că în România nu am de la cine învăţa business”.

Admite că i-a fost greu când a intrat în politică. Gabriela Anghel: „La momentul la care am ajuns la Parlament, mi-am dat seama că nu sunt suficient de pregătită pentru o activitate parlamentară, dar, imediat, m-am dus şi m-am pregătit, am fost la diverse cursuri”.

Şi Victor Ponta a muncit în Franţa, chiar dacă nu terminase încă liceul. A muncit la o benzinărie, la un supermarket şi într-un fast food. Înainte însă a câştigat bani într un mod inedit

Cornelia Naum, mama lui Victor Ponta: „Ştiu că în primele zile a dormit în gară şi că se descurca cu ajutorul unor alţi români, că nu era el singurul, erau destui pe acolo, cu recuperararea acelor cărucioare de bagaje, care mulţi când ajungeau mai târziu la tren nu se mai duceau înapoi să-şi ia moneda şi ei se duceau şi îşi luau monedele”.

După terminarea liceului, deputatul PSD Octavia Petric a fost instalator. Apoi s-a ocupat cu aprovizionarea. A devenit patron după Revoluţie, iar la două decenii după liceu a făcut şi studiile universitare.

Octavian Petric, deputat PSD: „Am făcut şi Colegiul Naţional de Apărare, am făcut şi Institutul Diplomatic Român, master la Administraţie Justiţie Antidrog. Dacă trebuia să-i scriu ceva la Dumnezeu să îmi ofere, poate nu ştiam ce să scriu câte mi-a dat”.

Valeriu Zgonea a recunoscut că în tinereţe a fost lăcătuş mecanic. Aurelia Cristea a fost vânzătoare, iar Ioan Melinte de la PSD şef de fermă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri