UNPR, după reţinerea lui N. Onţanu: "În mod evident, acest moment nu este simplu"

Data publicării:
neculai ontanu fb

 

UNPR a luat act de decizia procurorilor DNA de a-l reţine pe primarul sectorului 2 şi preşedinte interimar al Uniunii, Neculai Onţanu.

”UNPR nu a comentat şi nu comentează deciziile celor în drept să stabilească oportunitatea sau justificarea măsurii reţinerii – într-un dosar ce vizează fapte petrecute acum 10 ani – , la fel cum nu comentează în general deciziile Justiţiei, indiferent de numele celui în cauză”, se arată în comunicatul UNPR.

Uniunea invocă faptul că Onţanu se bucură, potrivit Constituţiei, de prezumţi de nevinovăţie, până la o decizie judecătorească contrară. ”Prin urmare, până în momentul în care o instanţă de judecată va decide altfel, Neculai Onţanu este nevinovat. Astfel, UNPR îşi exprimă convingerea că Primarul Sectorului 2 va explica tot ceea ce este de explicat astfel încât situaţia să fie lămurită în cel mai scurt timp, iar suspiciunile pe care le au procurorii să fie infirmate”, susţine UNPR.

În ce priveşte implicaţiile politice ale reţinerii lui Onţanu, cei de la UNPR sunt încrezători că efectele vor fi limitate, în condiţiile în care va fi aleasă, sâmbătă, o nouă conducere Uniunii.

”În mod evident, acest moment nu este unul simplu, în condiţiile în care campania electorală va începe în scurt timp. UNPR este însă un partid puternic şi va face faţă acestei provocări, păstrându-şi valorile, obiectivele electorale şi strategia politică. Sâmbătă va avea loc Conferinţa Naţională UNPR, moment în care partidul îşi va alege preşedintele şi va intra în linie dreaptă pentru alegerile locale din acest an”, se mai arată în comunicatul citat.

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, a fost reţinut, miercuri, după mai puţin de o oră de audieri la DNA.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri