UNPR rămâne în Guvern, dar dă semne de distanțare față de măsurile Executivului

Data publicării:
oprea FB IGPR 2

Vicepremierul Gabriel Oprea, cel care asigură permanenţa la Guvern în timp ce premierul Victor Ponta este în concediu, susţine în continuare că este puntea de legătură între palatele Victoria şi Cotroceni. Inclusiv atunci când vine vorba despre Codul fiscal. UNPR tocmai s-a alăturat poziţiei PNL.

Aceasta este logica acestei întâlniri. Să luăm în calcul tot ce s-a vorbit, să luăm în calcul ce spun specialiștii. UNPR poate fi o punte între palate. Economia românească așteaptă o decizie înțeleaptă în privința redactării Codului fiscal”, a declarat Gabriel Oprea, preşedintele UNPR.

Iar semnele distanţării UNPR de PSD sunt tot mai frecvente. Liderii progresişti au început să vorbească despre formarea de grupuri parlamentare proprii, separate de cele ale social-democraţilor.

Este doar o problema de decizie. Dacă vom decide acest lucru, se va întâmpla. Totul depinde și de ce se va hotărî și în privința alegerilor. Cred că nu ar fi un lucru rău să existe un grup parlamentar al UNPR”, a declarat Simona Man, vicepreședintele UNPR.

Între timp, UNPR lucrează la un alt obiectiv: consolidarea poziţiei în Parlament, pentru a fi actorul decisiv în conturarea unei noi majorităţi. De la ultima moţiune de cenzură până în prezent, nu mai puţin de nouă senatori şi deputaţi au aderat la acest partid politic, majorând la 62 reprezentarea sa în Parlament.

Lui Ilie Năstase, fost senator conservator, i s-au alăturat liberalul Lucian Iliescu şi, după fuziunea cu PPDD, Ioan Iovescu. La fel au procedat şi ultimii deputaţi PPDD, dar şi alţi aleşi precum Ştefan Dalcă şi Liliana Mincă.

„UNPR-ul nu a ascuns niciodată faptul că este un partid al uşilor deschise”, a declarat Gabriel Oprea, preşedintele UNPR.

Pe măsură ce UNPR îşi consolidează poziţia în parlament, atât PSD, cât şi PNL încearcă să-şi asigure o alianţă cu acest partid. Noua conducere PSD îşi arată intenţiile „prieteneşti” faţă de liderul Gabriel Oprea, pentru a-l păstra în actualul arc guvernamental. Din tabăra adversă, liderul PNL Vasile Blaga îşi face şi el cunoscute pornirile amicale faţă de liderul UNPR, alături de care ar putea construi o nouă majoritate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri