USD acceptă condițiile UDMR: Facultate în limba maghiară la UMF Târgu-Mureș și prelungirea Autostrăzii Transilvania

Data publicării:
congres udmr - 5720153-Mediafax Foto-Laszlo Mihaly

Cele două părți au mai stabilit ca, în ceea ce privește organizarea administrativ-teritorială a României, să se țină cont de tradițiile, cultura și istoria diferitelor zone ale țării.

O altă prevedere a documentului citat se referă la „reglementarea problemei drepturilor culturale ale minorităților printr-o legislație adecvată”.

USD și UDMR au semnat și un Acord guvernamental. Potrivit articolului 1 din Acordul guvernamental, UDMR face parte din formula guvernamentală şi îşi asumă programul Guvernului 2013-2016, adoptat de Parlamentul României în data de 21 decembrie 2012.

Articolul 2 arată că, pentru aducerea la îndeplinire a prevederilor articolului 1, UDMR va avea membri în Guvernul României la nivel de miniştri şi secretari de stat, conform ponderii în cadrul majorităţii parlamentare.

Articolul 3 prevede că deciziile de acţiune la nivelul Guvernului se stabilesc prin consens între liderii partidelor şi formaţiunilor politice din cadrul coaliţiei de guvernare.

Acordul prevede, la articolul 9, faptul că părţile vor susţine o iniţiativă legislativă care să reglementeze cadrul legal cu privire la posibilitatea autorităţilor locale de a arbora steaguri proprii pe instituţii, pe lângă cel al Uniunii Europene şi al României.  

Acordul este semnat de Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, şi de premierul Victor Ponta şi este valabil până la următoarele alegeri parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri