USR cere demisia lui Tudorel Toader: A fost avocatul lui Dragnea la CCR

Data actualizării: Data publicării:
dan barna-digi24

USR a anunţat joi că salută decizia Curţii Constituţionale (CCR) în dosarul Belina şi cere demisia ministrului Justiţiei Tudorel Toader, pe care îl acuză că a fost avocatul lui Liviu Dragnea în faţa judecătorilor constituţionali.

La dezbaterea sesizării iniţiate de Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Tudorel Toader a contestat în faţa judecătorilor CCR competenţa DNA de apreciere a legalităţii unei hotărâri de guvern. Practic, Tudorel Toader s-a transformat în avocatul lui Călin Popescu Tăriceanu şi, indirect, al lui Liviu Dragnea şi Tel Drum la Curtea Constituţională. Anterior, ministrul Justiţiei a făcut declaraţii publice în care a susţinut că procurorii nu ar trebui să ancheteze Hotărârea de Guvern care a permis transferul ilegal al lacului Belina şi al braţului Pavel al Dunării către CJ Teleorman şi ulterior către firma Tel Drum”, se arată într-un comunicat de presă transmis de USR și citat de News.ro.

Partidul condus de Dan Barna arată că pledoaria de la CCR şi declaraţiile ministrului Tudorel Toader reprezintă o imixtiune gravă, fără precedent în ultimii 10 ani, în activitatea procurorilor.

Sprijinul ministrului Justiţiei pentru liderii PSD-ALDE care au încercat să deturneze ancheta din acest dosar reprezintă un atentat grav la independenţa sistemului judiciar din România şi trebuie sancţionat ferm. În războiul liderilor PSD – ALDE cu Justiţia s-a ajuns prea departe, iar numele ministrului Justiţiei Tudorel Toader, continuator fidel al predecesorului său Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, va rămâne în memoria noastră ca un simbol contrareformei în Justiţie”, a spus preşedintele USR, Dan Barna.

CCR a respins sesizarea depusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în legătură cu Dosarul Belina, privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public şi Guvern. Curtea a decis că hotărârile de Guvern invocate în acest dosar pot face obiectul cercetării penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri