USR cere dezbaterea în regim de urgenţă a OUG 14: Nu avem încredere în Guvern

Data publicării:
usr2

USR va solicita dezbaterea în regim de urgenţă în Parlament a Ordonanţei 14, care abrogă OUG 13 care a modificat Codurile penale, deputatul Silviu Dehelean afirmând că nici societatea şi nici opoziţia nu mai au încredere în acţiunile Guvernului şi ale Parlamentului.

usr2

„Guvernul se confruntă cu o lipsă de credibilitate majoră şi asta se datorează faptului că în repetate rânduri cetăţenii României au fost minţiţi, atât cu privire la promovarea unui proiect de graţiere, a dezincriminărilor din Codul Penal şi aşa mai departe. Nimeni nu şi-a asumat greşeala promovării acestor ordonanţe nocturne. Din contră, continuă să susţină în apariţiile publice continuarea promovării acestor aspecte”, a afirmat deputatul Silviu Dehelean.

El a spus că USR va cere dezbaterea în regim de urgenţă a Ordonanţei de abrogare care a fost dată duminică de către Guvern, pentru că „nu mai are încredere” că Executivul este bine intenţionat şi că în Parlament nu se va reveni asupra modificărilor.

Deputatul a precizat că USR continuă să solicite şi retragerea proiectului de lege privind graţierea. „S-a început cu un proiect prost de la început, care avea ca scop cu totul altul, un scop ascuns, de ce se anunţa”, a spus el.

În privinţa protestelor din ţară, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a afirmat că formaţiunea sa este „solidară” cu ce transmite societatea.

„Decizia de a continua sau nu protestele aparţine cetăţenilor, în funcţie de măsura în care actualul guvern înţelege şi îşi asumă în mod real efectele deciziilor total neinspirate din noaptea neagră sau marţea neagă. A fost marţi, 13, noaptea - din start o nenorocire, ceea ce s-a şi dovedit ulterior”, a spus el.

USR va continua „prin instrumentele parlamentare” să susţină punctul de vedere al cetăţenilor şi să facă „opoziţie activă şi reală” faţă de Guvern, a adăugat purtătorul de cuvânt al USR.

Ordonanţa 14/2017, prin care a fost abrogată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 13 de modificare a codurilor penale, a fost înregistrată duminică seara la Senat pentru dezbatere, după ce anterior fusese publicată şi în Monitorul Oficial. Înregistrarea la Parlament şi publicarea în Monitor sunt condiţiile obligatorii pentru ca o ordonanţă de urgenţă să intre în vigoare.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri