USR îl invită pe Dragnea să semneze pentru abrogarea pensiilor parlamentarilor

Data actualizării: Data publicării:
USR cabinet

Uniunea Salvați România a elaborat proiectul legii de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari, dar amână depunerea lui până când documentul va fi semnat și de președintele Camerei, Liviu Dragnea. Invitația USR vine în contextul în care șeful PSD declara, în decembrie 2016, că a „dat în lucru” o propunere de anulare a pensiilor speciale.

USR cabinet

„Am elaborat proiectul legii de abrogare a ceea ce numeşte în spaţiul public ca fiind pensiile speciale ale parlamentarilor. Proiectul de lege este semnat de către toţi deputaţii şi senatorii USR şi avem o invitaţie publică de făcut, mai avem o semnătură de cules, este vorba de semnătura domnului Nicolae Liviu Dragnea pe care îl invităm alături de noi să fie co-iniţiator al acestui proiect de lege dintr-un motiv foarte simplu: dânsul în legislatura anterioară şi-a dat demisia din funcţia de deputat cu câteva zile de finalizarea mandatului tocmai pentru a nu se încadra în prevederile acestei legi şi a nu fi un beneficiar al acestor indemnizaţii pentru limită de vârstă în viitor. Aşadar, ni s-ar părea doar corect şi de aceea nu vom depune proiectul de lege până nu-l semnează şi domnul Dragnea, respectiv îi vom acorda un termen de o săptămână-două, cât îi poate lua să citească proiectul nostru de lege şi să-l co-semneze alături de noi”, a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, pe 20 decembrie 2016, că nu mai doreşte ca Parlamentul să voteze legi prin care sunt oferite beneficii senatorilor şi deputaţilor, iar PSD analizează dacă este constituţional ca legea care instituie pensii speciale pentru parlamentari să fie abrogată.

Întrebat despre legea pensiilor speciale pentru parlamentari, liderul PSD a spus că este analizată varianta abrogării. „Am dat în lucru colegilor mei să vadă dacă nu cumva ne opreşte vreo prevedere constituţională, fiind vorba de drepturi câştigate. Dacă nu o să avem o constrângere constituţională, va fi una din măsurile care sunt sigur că va fi foarte susţinută”, a explicat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai afirmat că nu va susţine „niciodată un act normativ sau legislativ prin care să se adopte beneficii sau alte avantaje speciale pentru cei aleşi”.

„Niciodată. Oamenii mai întâi, pentru ei lucrăm. După ce o să fim în stare să ridicăm nivelul de trai în România, atunci putem să ne gândim şi la noi. Eu am făcut un gest pe care mi l-am asumat cu mai mult timp înainte şi pentru a arăta că, nefiind de acord cu acea lege care stabileşte indemnizaţii speciale pentru parlamentarii care ies la pensie, mi-am dat demisia din Parlament pentru a nu avea un mandat complet”, afirma Liviu Dragnea, la o şedinţă a grupurilor reunite ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri