USR, nemulțumită de negocierile pentru comisiile parlamentare

Data publicării:
161220_SED_CDEP_NOUA_LEGISLATURA09_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

A început prima şedinţă de plen a noului Parlament, la ora 12:00. Pe de altă parte, partidele au început deja să-şi împartă comisiile parlamentare. Iar social-democraţii le revendică pe cele mai multe şi cele mai importante. Negocierile pentru împărţirea comisiilor a adus, însă, nemulţumiri în rândul celor de la USR.

Nicușor Dan, liderul de grup parlamentar al USR în Camera Deputaților, a spus că că a ieșit din sala în care se împărțeau aceste funcții de președinți ai comisiilor din Camera Deputaților pentru că negocierile erau deja făcute.

El a mers cu intenția să negocieze, dar a descoperit că PSD și-a adjudecat deja funcțiile pe care la considera importante.

Din cele 22 de comisii din Camera Deputaților, PSD va avea președinte în 11 dintre comisii - buget, juridică -, PNL va conduce patru comisii.

USR a primit conducerea comisiilor de Egalitate de Șanse și de IT, iar ALDE alte două comisii. PMP, UDMR și cei de la minorități au primit câte o comisie.

Este prima zi de lucru pentru parlamentarii aleşi în 11 decembrie. Dintre cei 465 de deputaţi şi senatori, doar jumătate sunt noi. Ceilalţi mai au cel puţin un mandat la activ.

Ca şi în cazul Legislativului care şi-a încheiat mandatul, nu lipsesc aleşii cu dosare penale. Liviu Dragnea, Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu sunt doar trei dintre parlamentarii care au dosare în Justiţie.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri